Economic, Stiri Brasov

FOTO Cel mai bogat danez, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, cumpără păduri în România pentru a crea o arie protejată. Anders Povlsen deține mai multe branduri internaționale de fashion

Cel mai bogat om de afaceri din Danemarca, Anders Holch Povlsen, cu o avere estimate la 7,4 miliarde de euro, a adus un aport de trei milioane de euro la capitalul companiei brașovene Wildland SRL, pe care o și administrează alături de germanul Cristoph Promberger. Astfel, capitalul companiei a ajuns la 54,31 de milioane de lei (peste 11,6 milioane de euro), banii fiind folosiți în principal pentru achiziția de terenuri și păduri pentru a crea un Yellowstone românesc.

Cristophe Promberger, un biolog german originar din Braşov, este şi preşedintele Fundaţiei ProPark și al Fundației Conservation Carpathia.
Fundaţia Conservation Carpathia anunța în 2015 că a demarat o amplă acţiune de strângere de fonduri pentru cumpărarea pentru conservare a pădurilor în judeţul Argeş, susţinând că acesta este cea mai eficientă cale de a proteja aceste arii şi că va crea acolo un parc naţional.
Reprezentanţii ONG-ului precizează că s-au cumpărat pentru conservare 16.000 de hectare, fiind vizate inclusiv păduri ameninţate din zona Parcului Naţional Piatra Craiului. Valoarea achiziției este de 45 de milioane de euro, potrivit unor declarații anterioare ale lui Promberger.
FCC mai spune că urmăreşte să creeze pe suprafaţa cumpărată de păduri un parc naţional, pe care să-l promoveze ca pe un echivalent al Yellowstone-ului. Reprezentanţii FCC precizează că fundaţia este un românească, aflată sub incidenţa legilor ţării, şi în cadrul căreia activează o echipă formată în marea majoritate din cetăţeni români.
Mai mult, în statutul fundaţiei este inclusă clauza prin care toate suprafeţele cumpărate pentru a alcătui viitorul parc vor fi donate statului român în momentul în care „acesta va putea asigura administrarea parcului, în conformitate cu statutul său”, se mai spune în comunicat.
Yellowstone este cel mai vechi și întins parc american. Este situat pe un adevarat bazin de lavă acoperit de straturi de roci solide prin care țâșnesc numeroase gheizere (apă și vapori fierbinți)și izvoare calde. „Yellowstone National Park” este cel mai mare parc național din Statele Unite și unul dintre cele mai mari din lume, având suprafața de 8.987 km pătrați, ceea ce corespunde aproximativ cu suprafața insulei Corsica. Pe direcția nord-sud parcul are o lungime de 102 km, iar pe direcția est-vest 87 km.

Povlsen deține compania Bestseller, care include mai multe branduri internaționale de modă, cum ar fi Vero Moda, Only, Mamalicious, Vila, Selected Femme, Selected Homme, Jack&Jones, Outfitters Nation sau Only&Sons.

Compania este prezentă în 45 de țări, având numai în China 1.200 de magazine.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Anders Povlsen, cel mai bogat danez, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, cumpără păduri în România pentru a crea o arie protejată. Deține mai multe branduri internaționale de fashion – Transilvania Business – Sursa ta de informatii Eco

  2. Pingback: Cronica serii - În România este, oficial, începând de astăzi, epidemie de gripă - Cronica.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*