Imobiliare, Stiri Brasov

Primăria vrea să treacă la sancțiuni în cazul proprietarilor de clădiri de pe urma cărora se face profit, dar achită impozite infime

Ținând cont că unele clădiri înregistrate pe numele unor persoane juridice apar cu valori de inventar infime, și de fapt în funcție de acestea se calculează impozitul, Primăria va impune reguli mai stricte. „Am solicitat Direcţiei Fiscale o situaţie la zi în ceea ce priveşte acest aspect. Sunt prevederi în Codul Fiscal în care se prevede că societăţi comerciale trebuie să îşi actualizeze periodic valoarea patrimoniului, să aducă situaţia la zi, astfel se pot aplica sancţiuni sau alte măsuri. De asemenea, sunt activele aflate în proprietatea unor entităţi, printre care şi cultele, care deţin clădiri folosite sub diferite forme. Unele generează profit, dar au o valoare de impozitare foarte mică, chiar şi câţiva lei. Nu mai putem sta în această situaţie. În această situaţie nu sunt numai cultele, ci şi alte societăţi sau persoane fizice”, a subliniat primarul George Scripcaru. Acesta a mai precizat că prin actualizarea valorii imobilelor din Braşov, bugetul local al Braşovului va avea de câştigat, pentru că încasările vor fi mai mari.

Edilul a recunoscut faptul că și RIAL SRL, societate în subordinea Consiliului Local, care administrează imobilele aflate în proprietatea municipiul Braşov este în această situaţie.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*