Stiri Brasov, Timp liber

Primăria Brașov vrea să modernizeze stadioanele Metrom și Carpați și să preia Tineretului. „Lichidatorii ne cer miliarde de lei pe betoane pe care vrem să le demolăm”

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că municipalitatea este interesată de preluarea Stadionului Tineretului, pe care dorește să îl modernizeze. De asemenea, în plan mai sunt modernizări ale stadioanelor Metrom și Carpați, și sala polivalentă care va lua locul Stadionului Municipal, cu o capacitate de 10 – 12.000 de locuri, proiectul fiind evaluat la 20 de milioane de euro.

„Avem o strategie, urmează doar să ne punem la punct datele. Stăm foarte mult după procedura de rezolvare a insolvenţei a celor de la FC Braşov, care ne ţine foarte mult pe loc ca infrastructură, cât şi ca tot ce înseamnă partea instituţională. Noi vrem să luăm palmaresul, brand-ul, baza sportivă care este, teoretic, a noastră. Mă refer la patrimoniu, sunt nişte elemente de infrastructură care sunt într-o procedură de faliment, cel care administrează falimentul nu înţelege acest lucru şi ar vrea să-i dăm o grămadă de bani, miliarde, pe nişte betoane pe care noi vrem să le demolăm. E o chestiune procedurală care ne încurcă foarte mult. Noi avem copii la Corona, foarte mulţi, avem sute de copii la diferite categorii de vârstă. O să facem un demers la nivel de federaţie să ne înscriem la un anumit nivel competiţional în următoarea ediţie.

Am pornit discuţiile cu cei de la ASSR să găsim o soluţie şi cred că timpul ne va demonstra că o să facem acest lucru, pentru că altfel altă variantă nu există. Poate, în paralel, se va rezolva acest lucru din punct de vedere procedural ca şi gestionare a situaţiei de faliment. Practic, blochează foarte multe lucruri şi noi stăm spectatori şi nu avem ce face, pentru că alţii administrează şi gestionează acest lucru. Poate că şi aici este o strategie, unii care gestionează anumite situaţii de faliment poate au tot interesul s-o lungească foarte mult, deşi ar fi cel mai bine s-o rezolve rapid, să înţeleagă că altă soluţie nu există. Terenul este al nostru, stadionul este al nostru. Doar nişte betoane sunt ale fostei societăţi FC Braşov care, practic, azi nu mai există şi unii încă mai stau la colţ şi aşteaptă miliarde de lei din banii municipiului, lucru care sigur nu se va întâmpla. L-am mandatat pe Adrian Szabo care este responsabilul nostru să ne prezinte o situaţie în următoarea perioadă. Din câte ştiu eu, vom face un pas important în următoarea partidă”, a declarat Scripcaru pentru ProSport.

La Metrom, spune Scripcaru, „va trebui să refacem dotări, infrastructură, sală de pregătire, cantină pentru sportivi, pentru copii, e un proiect foarte mare”, în timp ce la Stadionul Carpați, „unde am mutat liceul sportiv, vom corela baza sportivă, investiţia va fi corelată cu infrastructura sportivă care va putea fi folosită şi de liceul sportiv dar şi de sportivii de la Corona”.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

 1. Stegar bătrân

  Moldoveanul de Scripcaru ar face bine sa nu mai pronunțe cuvântul ,,fc brasov,, brașovenii și stegarii vor avea grija ca acest individ sa nu mai conducă acest oraș . Fc Brasov ( steagu roșu brasov ) este un brand pe care soldovenii din brasov nu au cum sa-l înțeleagă , soldoveanu a avut grija sa dispară acest club de fotbal.

 2. Ba bosorogule, vezi ca bati campii mai ceva ca cei ce bateau la fasole in galerie, la “Latrau” !
  Dumneata (si altii ca tine) iti imaginezi ca o echipa poate fi batjocorita in stilul infractorului nicolae ?!!?
  Gata bosorogule, vremurile cand romeo pascu facea aranjmente cu Dinamo (ca sa nu mai zic nimic de Mitica de la “brutarie”) s-au dus demult …
  Despre ce “brand” bati apa-n piua ?!!? Steagu a fost una singura, echipa din anii ’70 , de pe vremea lui Serbanoiu, Gyorfy Csaba si a raposatului – fie-i numele vesnic laudat- Stere Adamache !
  In rest, Brasovul a jucat “Abba”mereu , cu escroci in slujba lu’ dinamo sau a stelei de pe atunci…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*