Imobiliare, Stiri Brasov

Noile reguli urbanistice ale Brașovului vor fi corelate cu cele din localitățile limitrofe, astfel încât să existe o mai bună accesibilitate, dar și construcțiile să fie unitare

Primăria Brașov și-a anunțat intenția, încă de anul trecut, de a actualiza Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului, care datează din 2011, astfel ca regulile de construire să fie mai restrictive, după cum a precizat primarul George Scripcaru. Primul pas birocratic în vederea modificării PUG-ului a fost obținerea unui certificat de urbanism, în februarie anul trecut, însă, acum, este necesară elaborarea unei noi documentații ca umare a pregătirii licitației pentru achiziția întocmirii efective a planului.

În elaborarea acestuia, municipalitatea are și sprijinul Băncii Mondiale, ținând cont că a semnat cu instituția financiară un acord de asistență tehnică pe o perioadă de trei ani, în vederea implementării proiectelor de dezvoltare urbană ale municipiului și zonei metropolitane. „Caietul de sarcini aferent licitației de achiziție a serviciilor de întocmire a PUG este definitivat în proporție de 90%. Este vorba de o lucrare complexă, astfel că specialiștii Băncii Mondiale ne-au recomandat ca valoarea de achiziție să fie una reală în concordanță cu serviciile solicitate, fiindcă au fost cazuri de primării care au dorit să întocmească documentația, însă nu s-a prezentat nici un ofertant tocmai din cauza faptului că prețul estimat era subevaluat”, a explicat arhitectul-șef al Brașovului, Marilena Manolache.

Un nou certificat de urbanism

Noul PUG va fi corelat cu regulile urbanistice din localitățile limitrofe și, de asemenea, și brașovenii au transmis diverse propuneri pe tema noilor reguli de urbanism din municipiu. Observațiile și propunerile primite cu privire la anumite neconcordanțe din actualul PUG au fost centralizate, urmând să fie făcut public un nou calendar de consultare a populației pe această temă, pe parcursul elaborării documentației. „În cursul lunii decembrie, am avut o întâlnire cu o parte dintre primarii și arhitecții din zona limitrofă Brașovului, deoarece noul PUG trebuie să fie corelat cu documentațiile urbanistice ale acestor localități, atât din punct de vedere al conectivității și accesibilității, cât și al compatibilităților funcționale. Am astabilit o nouă întâlnire de lucuru până la jumătatea lui februarie, după care se va definitiva tema de proiectare pentru achiziția serviciilor de întocmire a PUG. De asemenea, vom elibera și un nou certificat de urbanism, deoarece au apărut modificări legislative”, a explicat arhitectul-șef al Brașovului.

Ce modificări vor fi efectuate

Reprezentanții Primăriei au precizat că în noul PUG vor fi modificați parametri precum regimul de înălțime sau distanța dintre clădiri. Una dintre zonele avute în vedere prin PUG este și zona dintre Șchei și Drumul Poienii, care a stârnit numeroase dispute anul trecut, după ce un proiect imobiliar a fost picătura care a umplut paharul în rândul societății civile.

Mai multe detalii despre regulamentul de elborare a noului PUG, pe link-urile de mai jos:

http://brasovcity.ro/documente/public/Anunt%20privind%20actualizare%20PUG%20Brasov.pdf

http://brasovcity.ro/documente/public/Regulament_Actualizare_PUG_Bv.pdf

http://brasovcity.ro/documente/public/Plansa_reglementari_urbanistice_%20Actualizare_%20PUG_Bv.pdf

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*