Locuri de munca, Stiri Brasov

Brașovul a câștigat aproape 7.500 de salariați într-un an, iar venitul mediu net se apropie de 2.800 de lei. În ce domenii se plătește cel mai bine

Efectivul salariaţilor din județul Brașov, la sfârşitul lunii noiembrie 2018, a fost de 190.264 de persoane. Acesta a crescut cu 93 persoane, comparativ cu luna anterioară şi cu 7.485 persoane (respectiv o creștere de 4,1%) comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent. Astfel, în conformitate cu datele Direcției Județene de Statistică, judeţul Braşov se menţine pe locul al patrulea din  ţară, dacă  luăm în considerare numărul total al salariaţilor, după Municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Timiş.

De asemenea, statisticienii au constatat că și câştigul salarial al brașovenilor este în creștere. În luna noiembrie, câștigul mediu nominal brut a fost de 4.618 lei, mai mare cu 273 lei (+6,3%) comparativ cu luna precedentă.  În schimb, câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna noiembrie 2018 la nivelul judeţului Braşov de 2.773 lei, mai mare cu 161 lei (+6,2%) faţă de luna precedentă şi mai mare cu 241 lei (+9,5%) comparativ cu noiembrie 2017. „Câştiguri salariale peste media judeţului s‐au înregistrat în industrie şi construcţii (2.870 lei). Câștiguri salariale sub media judeţului s‐au înregistrat însă în servicii (2.710 lei?, dar și în agricultură, silvicultură  şi pescuit (2.330 lei)”, au precizat reprezentanții DJS Brașov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*