Stiri Brasov, Turism

O familie din Bârlad s-a extins în afacerile turistice cu o vilă în Poiana Brașov. În urmă cu 25 de ani a pornit în lumea afacerilor cu o cofetărie

O familie de vasluieni din orașul Bârlad a cumpărat în urmă cu doi ani o vilă în Poiana Brașov și au amenajat-o pentru a intra în circuitul turistic. Acesta este primul business de tip turistic al familiei care a început afacerile cu o cofetărie. Familoia Pricope şi-a început activitatea în urmă cu 25 de ani cu numai 600 de lei, iar la finalul anului trecut a ajuns la o cifră de afaceri de peste 14 milioane de euro, cu peste 5.000 de clienţi în medie pe zi.

„Am înfiinţat firma în 1994 cu 600 de lei. Activitatea companiei a început într-un mic spaţiu închiriat, unde produceam prăjituri şi aveam un singur angajat, iar acum avem peste 150 de salariaţi, propria cofetărie, propriul laborator şi o reţea de patru magazine. Firma a avut o evoluţie constantă, bazată pe seriozitate şi perseverenţă, iar acest lucru s-a văzut în cifra de afaceri, care a depăşit 14 milioane de euro, povestesc Daniela şi Florin Pricope din Bârlad, fondatorii brandului Cofetăria Berlin, deţinut de compania Berlin SRL.

În cei 25 de ani de activitate, compania şi-a diversificat obiectul de activitate, dar şi-a schimbat şi modul de desfacere a produselor pe piaţă.

Din 2006 compania a trecut de la „vânzarea la tejghea“ la vânzarea tip „autoservire“. De altfel, în acelaşi an acţionarii au deschis şi primul magazin propriu al companiei, tip supermarket, iar în 2013 aveau deja patru magazine deschise pe piaţa locală, situate în principalele zone comerciale ale oraşului Bârlad. „Obiectivele permanente ale societăţii noastre au fost reinvestirea profitului, creşterea calităţii activităţii şi extinderea pieţei de desfacere prin mărirea reţelei comerciale şi diversificarea activităţilor.“

De la activitatea principală de producţie în domeniul alimentar, antreprenorii au trecut şi la comerţul produselor alimentare şi chiar turism.

În prezent, compania deţine un depozit de frig în cadrul căruia au înfiinţat o secţie de ambalare a produselor din carne congelată de pasăre şi peşte congelat, produse comercializate în cele patru magazine ale companiei. De altfel, din 2017 compania s-a extins şi în domeniul turismului, achiziţionând un spaţiu de cazare la Poiana Braşov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*