Social, Stiri Brasov

Antreprenorul Bogdan Micu, consilierul primarului Scripcaru: „Brașovul are opt luni pe an un aer mai curat decât Noua Zeelandă, iar în restul anului e poluat ca în Hong Kong”

Bogdan Micu, un antreprenor cu afaceri în domeniul construcțiilor și energiei, a devenit în urmă cu cinci luni consilier al primarului George Scripcaru pe teme de mediu. Legenda spune că Micu se pregătea să candideze la Primărie în 2020, dar primarul ar fi aflat și l-ar fi angajat pe postul de consilier, astfel încât o eventuală carieră politică să fie închisă din start.

Antreprenorul spune, însă, că lucrurile nu stau chiar așa.

„Am fost la Primarie cu o problema personala si sansa a facut ca in acelasi birou sa intre si primarul. A fost prima data cand l-am cunoscut personal. Stiam multe povesti. Dar niciodata o interactiune directa.

Ca orice cetatean, un pic turmentat, un pic preocupat, am inceput sa ii turui despre poluarea din Brasov:

“Eu: Domnu Primar. Stiti ca toti se plang ca e poluat Brasovu. Dar eu am facut masuratori in pararel cu niste sensori personali. Chiar am unul la mine. Uitati. Acu 5 minute pe Republicii aerul era mediu(VOC 0.7 ppm). La trecerea de pietoni din fata primariei era nasol rau. VOC 2.3 ppm. Si acum unde stam noi e acceptabil VOC 0.5 ppm. Cu acest dispozitiv si inca 10 la fel am facut masuratori. Si rezultatul : 8 luni (03-09)pe an Brasovul are cel mai bun aer pe care l-am masurat( si am calatorit anul acesta de 30 ori in afara Romaniei si de 10 ori in afara Europei). Mai bun si ca in Noua Zeelanda (unde am masurat personal). Si 4 luni pe an (10-11-01-02) e tare poluat. Cam ca in Hong Kong(unde chiar am masurat personal).

Primaru(redare aprox a conversatiei ca nu o mai tin minte exact- a nu se folosi ca citat): Interesanta viziune. Si noi stim de problema si cautam activ solutii. Dar problemele sunt sistemice si nu sunt usor de rezolvat. Dar uite. Daca ai chef. Mai bine hai si implica-te in subiectu asta direct, ca din astia ca tine care numa vin sa imi dea idei si sa faca galagie sunt destui. Dar oamenii nu se implica si asteapta sa se rezolve tot.

Eu: Hai. Cum facem?

Primaru: treci maine si te angajez consilier pe mediu. “

A doua zi a fost angajat pe două ore cu un salariu de 980 de lei. A donat acești bani integral unor volunatari care ajută copiii din centru de plasament de la Teliu.

 

Brașovul a fost vara trecută „îmbâcsit” de mirosuri pestilențiale, autoritățile susținând că acestea provin de la îngrășământul bio cu care fermierii din jurul orașului își tratează pământul. Mirosurile au fost prezente și în iarnă, contrazicând afirmațiile autorităților.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Sa faci o astfel de afirmație în spațiul public, consilier al primarului fiind, eu zic ca poți fi acuzat de genocid în condițiile în care tu știi cât de grava este situatia însă nu atenționezi populatia!! Pai dacă este adevărat ce spune domnul asta, având în vedere ca în Hong Kong nivelul poluării este de 3 ori mai mare decât ceea ce recomanda OMS și tu nu ai anunțat cetățenii orașului sa ia masuri…pai asta este crima!!! Deci cei care au probleme ale aparatului respirator te pot face direct răspunzător de problemele lor de sanatate!! Se numește inconștiență, incompetenta și crima!!!

  2. Doamne cum apar fel de fel de ,,oligofreni,, cu fel de fel de declarații ,,tâmpite,,…

  3. idiotii se gasesc intre ei. Scripcaru e o caricatura, nu un primar

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*