Stiri Brasov

Cursele de autobuz de pe ruta Brașov – Predeal, verificate de CJ Brașov, după ce firma de transport s-a cam culcat pe o ureche și nu își respectă programul

Foto: transira.ro

Mai mulți localnici din Predeal s-au plâns de faptul că operatorul privat de transport public, care prestează acest serviciu pe ruta spre Brașov, a redus semnificativ numărul de curse, astfel că mulți dintre navetiști, inclusiv copii care merg la școală, nu mai au legături la timp și sunt nevoiți să stea pe drum.

Teoretic, în actualul program de transport județean de persoane (în conformitate cu care a primit și operatorul Transbus licența) sunt prevăzute 7 curse dus-întors care fac legătura între Brașov și Predeal. În plus, acest traseu ar mai fi deservit și de cursele spre Azuga, însă, în realitate, singurele curse alternative la care predelenii pot apela sunt cele ale operatorilor care fac curse spre București, iar aceștia dacă au mașinile pline nu îmbarcă pasageri pe distanțe mai scurte. Astfel, de celel mai multe ori doar trenul rămâne soluția, atât pentru navetiști, cât și pentru turiștii care vin dinspre Brașov și care au constatat de asemenea, că anumite curse programate dimineața spre zona Predeal – Azuga nu erau prestate.

Potrivit atribuțiilor legale, angajații Autorității de Transport Judeţean de Persoane din cadrul Consiliului Județean Brașov verifică în teren, periodic sau în urma unor sesizări punctuale, modul în care operatorii de transport județean își desfășoară activitatea din punct de vedere al respectării orarului și al condițiilor asigurate călătorilor în conformitate cu normativele în vigoare. Totodată, ei dispun măsurile legale pentru remedierea eventualelor nereguli.

Operatorul de transport, luat la întrebări

În urma aspectelor semnalate de predeleni, angajații CJ Brașov au luat legătura cu operatorul de transport, căruia i s-a cerut să respecte orarul și numărul de curse pe care s-a angajat să le efectueze. „Problema va rămâne în atenția CJ Brașov, o echipă de control urmând să meargă pe acest traseu pentru a verifica modul în care este prestat serviciul de transport. De altfel, CJ Brașov acordă atenție tuturor traseelor pe care se desfășoară transportul public județean de persoane prin curse regulate, administrația județeană dorind să se asigure că locuitorii județului beneficiază de servicii prestate corespunzător”, a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Licența deținută de Transbus pe ruta Brașov – Predeal este valabilă până la sfârșitul lunii iunie, ca de altfel și alte licențe de traseu, iar după această dată, serviciul de transport public în zona metropolitană ar urma să fie prestat de către operatorul Brașovului, RATBV. Deocamdată, în prima etapă, de la 1 iulie, RATBV ar urma să introducă curse spre Ghimbav, Sânpetru și Bod, extinderea liniilor spre Predeal sau Săcele fiind programată într-o etapă ulterioară.

Ce curse sunt programate spre și dinspre Predeal, în conformitate cu programul de transport județean de persoane:

  • pe traseul Brașov – Predeal, plecările din Autogara 1 Brașov sunt stabilite la orele 4:45 și 6:45, în timp ce plecările din Gara Predeal sunt la orele 5:45 și 12:45.
  • pe traseul Brașov – Predeal – Pârâul Rece, plecările din Autogara 1 Brașov sunt programate la orele 5:30, 6:15, 14:30, 17:45 și 20:30, iar plecările din Pârâul Rece au loc la orele 7:00, 7:30, 16:15, 19:15 și 22:15.
  • Conform Legii serviciului de transport public local 92/2007 și Ordinului 353/2007 art. 16, programul de transport public județean trebuie corelat cu programele de transport interjudețean și feroviar. În acest sens s-a ținut cont de traseul interjudețean Brașov – Predeal – Azuga, pentru care plecările din Autogara 1 Brașov sunt programate la orele 8:00, 9:45, 11:30, 12:45 și 16:00, iar plecările din Azuga, respectiv Predeal Gară, spre Brașov sunt la orele 9:15/9:30, 11:00/11:15, 13:00/13:15, 15:00/15:15 și 17:15/17:30.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Toate traseele de transport public din județ vor fi regândite, ținând cont că de la 1 iulie expiră licențele pentru operatorii actuali - Biz Brasov

  2. Pingback: Toate traseele de autobuz din județ vor fi regândite, ținând cont că de la 1 iulie expiră licențele pentru transportatorii actuali - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*