Stiri Brasov, Turism

Aviz urbanistic pentru transformarea fostului Liceu Silvic în hotel. Clădirea va fi mansardată și extinsă

După ce anul trecut, Biserica Evanghelică a obținut certificatul de urbanism în vederea transformării clădirii fostului Liceu Silvic, pe care o deține în proprietate după ce a revendicat-o, în hotel, săptămâna aceasta, a obținut și avizele din partea comisiilor de specialitate ale Primăriei, respectiv de Circulație și Urbanism.

În conformitate cu planurile Bisericii Evanghelice clădirea ar urma să fie consolidată, mansardată, dar şi realizate unele extinderi şi amenajări interioare şi exterioare, astfel încât să poată funcţiona ca hotel.

Clădirea Liceul Silvic „Nicolae Rucăreanu” a fost la începutul anilor 2000 subiect al unui proces de retrocedare, fiind revendicat în baza legilor proprietății de către Biserica Evanghelică. Primăria Brașov și Inspectoratul Școlar Județean au avut mai multe runde de negocieri la Ministerul Educației și Cercetării și s-a obținut aprobarea pentru cumpărarea unității de învățământ de către municipalitate. Ba chiar, prin anul 2006, se și aprobase alocarea sumei de un milion de euro pentru a fi plătit prețul pe care îl cere Biserica Evanghelică, însă tranzacția nu a mai fost derulată, iar Liceul Silvic a fost mutat, din toaman lui 2010, în cartierul Astra, respectiv într-o școală generală care a fost desființată după ce mai multe unități de învățământ au fost comasate.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*