Economic, Stiri Brasov

Licitația pentru achiziția a 3.000 de camioane militare, la care se înscrisese și Roman SA, a fost contestată. Germanii de la Rheinmetall acuză Guvernul că a favorizat Iveco

Licitația privind achiziția a 3.000 de camioane militare, contract evaluat la 750 de milioane de euro, la care a participat și compania Roman SA, în consorțiu cu compania germană Rheinmetall, a fost contestată chiar de concernul german.

Rheinmetall, îndelung curtată de România în ultimii ani pentru transferul de tehnologie și producția în țara noastră, a acuzat în mod oficial nereguli în procedura de licitație.

Mai precis, germanii au contestat la finalul lunii noiembrie 2018 procedura derulată de MApN, acuzând ministerul că a scris cerințele din caietul de sarcini pentru a favoriza firma italiană Iveco, celălalt participant la licitație.

Licitația nu a fost încheiată nici acum.

Un alt parteneriat în care Rheinmetall era implicat în România, cel cu Compania Naţională Romarm S.A. – Filiala Societatea Uzina Automecanica Moreni S.A. pentru producția unui transportor blindat, este și el într-un stadiu incert. La doi ani de la crearea companiei de proiect, un joint-venture între Rheinmetall și Uzina Automecanica Moreni S.A., producția transportorului e departe de a fi începută.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*