Stiri Brasov, Turism

Agenția de turism a fostului candidat PSD pentru Primăria Brașov, Mihai David, amendată cu 86.000 de euro pentru suprataxarea turiștilor

Consiliul Concurenţei a sancţionat 13 agenţii de turism şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cu amenzi în valoare circa 11,5 milioane de lei (aproximativ 2,45 milioane euro), pentru coordonarea comportamentului pe piaţa comercializării produselor turistice prin agenţii de turism.

Astfel, în perioada iunie 2013 – septembrie 2016, un număr de 13 agenţii de turism şi-au coordonat politicile comerciale, inclusiv printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere concurenţial, cu scopul de a nu permite scăderea preţurilor produselor sau a pachetelor turistice comercializate.

„Astfel, agenţiile de turism nu au redus, sub un anumit nivel, preţul de vânzare către clienţi pentru produsele turistice şi/ sau pachetele de servicii turistice comercializate (ex.: bilete de avion în zborurile tip charter – atât ca produs turistic individual, cât şi ca o componentă dintr-un pachet de servicii turistice). De asemenea, acestea au limitat sau au eliminat campaniile promoţionale ale companiilor concurente care ofereau reduceri sau gratuităţi clienţilor şi şi-au împărţit numărul de locuri în avioanele contractate pentru zborurile de tip charter pentru a limita astfel în mod artificial oferta în vederea creşterii preţului de vânzare”, susţin reprezentanţii Consiliul Concurenţei într-un comunicat remis Agerpres.

Între agențiile sancționat pentru că i-a suprataxat pe turiști se numără și agenția Aerotravel din Brașov. Aceasta este deținută de omnul de afaceri Mihai David, care a candidat și pentru postul de primar al Brașovului, din partea PSD. Agenția a fost sancționată cu suma de 400.754 de lei, adică peste 86.000 de euro.

O agenție cu afaceri de peste 32 de milioane de lei

În conformitate cu datele Ministerului Finanțelor, Agenția a avut, în 2017, o cifră de afaceri de 32 de milioane de lei în și un profit de 1,25 milioane de lei. Mihai David deține 85% din această companie. Omul de afaceri, alături de Simina Costan, este implicat într-un proiect major pentru Brașov, respectiv cel al Bepco, producător de energie termică în cogenerare, care livrează agent termic Serviciului Public Local de Termoficare Brașov și alături de aceasta mai controlează și dealer-ul auto Delcar

Mihai David a fost însă implicat în dosarul de cercetare al Direcției Naționale Anticorupție deschis pe numele primarului Brașovului, George Scripcaru. Procurorii au cercetat tocmai această asociere dintre firma Bepco și autoritățile locale pentru furnizarea energiei termice populației.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*