Economic, Stiri Brasov

Brașovul, pe locul 23 în țară la prețul apei. Prețul facturat a scăzut cu 26 de bani, iar reducerea se aplică inclusiv consumului aferent lunii decembrie

Tariful pentru serviciul de canalizare – epurare practicat de Compania Apa Braşov a scăzut din această lună, după ce la tariful de canalizare s-a aplicat noua cotă TVA, de 9%.

Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal prin Legea nr. 175/2018, nivelul cotei TVA pentru serviciile de canalizare scade de la 19% la 9%, ceea ce va însemna reduceri ale facturilor plătite de fiecare familie. Reducerea se va aplica la factura din luna ianuarie, respectiv pentru consumul aferent lunii decembrie, după cum au precizat reprezentanții Companiei Aoa. „Noul tarif pentru metrul cub de canalizare – epurare va fi de 2,88 lei, cu TVA, cu 26 de bani mai puţin decât în prezent. Astfel, utilizatorii vor plăti începând cu 1 ianuarie 2019, 7,05 lei/ mc pentru serviciul de alimentare cu apă şi serviciul de canalizare – epurare”, a explicat Alina Bălătescu, responsabil comunicare în cadrul Companiei Apa.

Aceasta a mai adăugat faptul că noul tarif se situează la nivelul celui din anul 2013. În conformitate cu datele prezentate de Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice prin tariful de la nivelul anului trecut. Apa se situa pe locul 23, din 45 de operatori, în clasamentul național al tarifelor. Printre județele unde apa este mai scumpă se numără Prahova, Constanța Ilfov, Vaslui, Suceava sau Galați.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*