Economic, Stiri Brasov

Schaeffler a ajuns la 4.800 de angajați

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler, a ajuns la 4.800 de angajaţi în fabrica de rulmenţi din Cristian, judeţul Braşov, potrivit informaţiilor prezentate de companie la gala premiilor Schaeffler România, ediţia a 10-a, eveniment care a avut loc la finalul anului 2018.

Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 kilometri de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale.

Activitatea companiei este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene. Într-o lună, peste 400 de camioane de metal sunt prelucrate în producţie pentru a răspunde celor peste 8.000 de comenzi plasate de cei peste 3.000 de clienţi finali, producţia zilnică ridicându-se la 1,5 milioane de euro, potrivit unor informaţii anterioare.

Germanii construiesc în prezent la Braşov un centru de testare pe o suprafaţă de 8.000 mp, unde vor lucra începând din acest an aproximativ 160 de ingineri. Clădirea va dispune de un etaj tehnic pentru asigurarea utilităţilor speciale testării de ultimă generaţie şi va îndeplini cerinţele de securitate a informaţiei la cel mai înalt nivel, conform cerinţelor stricte ale producătorilor din Automotive OEM.

Fabrica Schaeffler din România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german, investiţiile depăşind în cei 14 ani de activitate a companiei pragul de 500 de milioane de euro.

Compania Schaeffler România a avut în 2017 o cifră de afaceri de 1,98 miliarde de lei (433,5 milioane de euro), în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior şi un profit net de 58,2 milioane de lei (12,7 milioane de euro), mai mult cu peste 21% faţă de 2016, potrivit calculelor realizate pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Numărul mediu de angajaţi ai companiei a ajuns în 2017 la 4.366 de oameni, potrivit datelor publice.

Compania Schaeffler România a fost înfiinţată în anul 2002, fiind una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german Schaeffler şi produce la Cristian componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Iniţial, investiţia de la Cristian, judeţul Braşov, prevedea realizarea unei fabrici cu trei hale de producţie şi o suprafaţă totală de 55.000 mp. În prezent, după o investiţie de peste 500 mil. euro, fabrica ocupă o suprafaţă totală de 42,5 hectare, din care pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi sunt construite 6 hale de producţie, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov, ca filială a grupului Schaeffler, compania a fost redenumită în anul 2006, primind numele de Schaeffler România. Alexandru Blemovici, care a condus timp de 13 ani fabrica de componente auto Schaeffler din Braşov, a preluat din luna octombrie 2017 conducerea departamentului „Supply Chain Management & Operations Industrial” la centrala grupului în Germania. De la 1 octombrie 2017, funcţia de director general al Schaeffler România a fost prelută de Sorin Poteraş.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*