Stiri Brasov

Defecțiunea de 5 minute la ușa unui autobuz, care a „răscolit” presa brașoveană

Începând de ieri, pe trei linii ale RATBV au început să circule 4 din cele 10 autobuze noi care au fost livrate operatorului de transport la sfârșitul anului trecut de către compania Karsan Automotive din Turcia. Acestea fac parte din lotul de 105, achiziționate de către societatea brașoveană în urma unui împrumut luat de municipalitate de la BERD, iar până la sfârșitul lui aprilie ar urma să fie livrate în totalitate.

Purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan, a precizat că în următoarele zile vor fi introduse pe alte trasee și celelalte autobuze, ținând cont că este necesară echiparea lor și cu ecrane LCD, pe care vor fi furnizate atât informații de interes pentru călători, cât și reclame, acestea fiind instalate de o firmă privată care a câștigat contractul de închiriere pentru acest tip de publicitate.

Conducerea RATBV și mare parte din călători sunt mulțumiți de noile autobuze, iar singurul incident înregistrat a fost al funcționării neconforme la o ușă. Incidentul a fost semnalat și preluat de mare parte din media brașoveană, pe principiul să facem „din țânțar armăsar”.

„În momentul în care șoferul a constatat deficiența, a decis să se retragă la garaj, fiindcă nu are voie să circule cu ușa deschisă. După 5 minute, mecanicii au rezolvat problema, iar echipamentul de închidere și deschidere a ușii a funcționat normal, iar autobuzul a reintrat în circulație pe traseul stabilit”, a explicat Silviu Ștefan.

Primele autobuze Menarini ce au fost puse în circulație, dintre cele 105 contractate, au o lungime de 10,6 metri și o capacitate de 74 de locuri, din care 20 pe scaune. Noile mijloace de transport sunt dotate, printre altele, cu motoare EURO 6, clasa C: cel mai înalt standard existent în acest moment pentru motoarele diesel; cu o cutie de viteză automată ZF, având 6+1 rapoarte; cu sistem de  înclinare la bordură și trapă manual, pentru accesul facil al persoanelor cu dizabilități; aer condiționat și panouri indicatoare de traseu amplasate pe trei laturi ale autobuzelor.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Pingback: Unul dintre noile auotbuze ale RATBV băgat în inspecție azi, după ce aseară a stat pe dreapta două ore - Biz Brasov

  2. Pingback: Unul dintre noile auotbuze ale RATBV, băgat în inspecție azi, după ce aseară a stat pe dreapta două ore - Biz Brasov

  3. Pingback: Unul dintre noile autobuze ale RATBV, băgat azi în inspecție, după ce aseară a stat pe dreapta două ore - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*