Social, Stiri Brasov

Brașovenii au primit tratamente de 13,3 milioane de lei în străinătate. CASJ vrea să înființeze două centre de excelență în medicină la Brașov pentru a stopa „emigrația” pacienților

Față de anii trecuți, numărul celor care apelează la servicii medicale în alte state ale Uniunii Europene a scăzut, astfel că și sumele decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Brașov a scăzut. Practic, anul trecut CASJ a plătit tratamente în străinătate în valoare de 13.322.460 de lei, față de 16.646.270 lei, în 2017. „Există o tendință ca asigurații să nu se mai ducă la «pomul lăudat», pentru că au realizat că primesc același tratament și în țară iar singra diferență sunt condițiile de cazare, de ambient în spitalele din alte țări. Avem și în țară medici buni și servicii foarte bune și pacienții au înțeles că au posibilitatea să își trateze afecțiunile și în țara lor”, a precizat Sorin Melinte, șeful CASJ Brașov.

Majoritatea brașovenilor s-au tratat în spitalele de peste hotare pentru diferite afecțiuni oncologice sau cardiace. Cele mai multe tratamente au fost primite de către brașoveni în unități sanitare din Germania, Italia, Franța și Austria.

Totodată, șeful Casei de Asigurări a precizat că va face demersurile necesare pentru a se înființa la Brașov două centre de excelență în medicină la Brașov, însă deocamdată nu au fost stabilite specializările pentru acestea. „Prin crearea unor astfel de centr va crește încrederea pacienților în serviciile medicale de la noi. Este foarte important ca fondurile să rămână la noi în țară, deoarece va crește valoarea pachetului de servcii la nivel național, dar și la nivel județean”, a explicat Melinte.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*