Economic, Stiri Brasov

A dat Bucureștiul pe Brașov și predă artă și design. „Nu pot trăi fără să pictez”

Irina Neacşu dorea să devină arhitect, dar pasiunea pentru subiectele botanice a dus-o pe un alt drum. Şi cum florile sălbatice nu cresc printre betoane, designerul a decis să lase agitaţia din Bucureşti pentru aerul proaspăt din Braşov, acolo unde de altfel a şi pus bazele atelierului care îi poartă numele. De atunci, povestea Irinei Neacşu tot înmugureşte.

„Nu cred că m-am gândit atunci prea mult la asta“, răspunde Irina Neacşu atunci când este întrebată despre decizia de a intra în acest business. „Vezi tu, eu pictez pentru că nu pot trăi fără să pictez. Businessul urmează pentru că am o structură raţională. Nu am făcut niciodată un plan de afaceri şi îmi e mereu greu să pun în ordine actele contabile. Punctul meu forte nu este businessul, ci creativitatea”, a povestit creatoarea pentru zf.ro. 

Absolventă a Facultăţii de Arhitectură din Bucureşti, pleacă din ţară pentru un master ca să se întoarcă exact în zorii crizei.

„Nu mă mai angaja nimeni, aşa că am căutat singură lucruri pe care le-aş putea face cu resursele avute. Atunci, singura mea resursă era cantitatea enormă de informaţii citite, învăţate şi memorate, în istoria artei şi a designului. Aşadar, fără bani pentru o afacere şi fără conexiuni pentru o primă rundă de clienţi, am început să predau. Să le spun şi altora ceea ce ştiam eu. Pe bani“

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*