Social, Stiri Brasov

Brașovenii sunt tot mai bolnavi și au avut, anul trecut, concedii medicale în valoare de peste 78 de milioane de lei

Brașovenii au fost mai bolnavi anul trecut. Cel puțin acest lucru reiese dintr-o statistică a Casei de Asigurări de Sănătate a Județului (CASJ) Brașov în ceea ce privește numărul de cereri pentru plata concediilor medicale. Astfel, la CASJ au fost înregistrate 16.711 de cereri, față de 12.487, în 2017. Dintre acestea, doar 9.803 au fost și plătite, un număr apropiat și față de plățile din 2017, 9.799.

Valoarea indemnizatiilor solicitate de angajatori corectată cu valoarea refuzurilor (respectiv a cererilor nesoluționate) a fost în anul 2018 de 78.57 de milioane de lei cu 26,52 milioane de lei mai mare decât cea din anul 2017, fapt care a contribuit în anul 2018, pe lângă modificarea legislației, la creșterea numărului de cereri nesoluționate și a valorii indemnizațiilor nesoluționate. „Termenul legal pentru decontarea solicitărilor de concedii medicale este de 90 de zile. A fost un volum de muncă imens ținând cont că am avut cu peste 4.000 de cereri în plus față de 2017, însă, unele cereri au fost refuzate, respectiv întoarse la angajatori, din cauza faptului că nu au completat foarte bine formularele și existau omisiuni. O problemă a fost însă și lipsa fondurilor necesare pentru a achita aceste concedii, deoarece banii nu au fost virați la timp”, a explicat Sorin Melinte, șeful CASJ Brașov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*