Economic, Stiri Brasov

Taximetriștii, convocați la Primărie pentru a discuta despre oportunitatea majorării tarifelor

Apropiata majorare de tarife de pe piața taximetriei din Brașov ar putea avea loc, cel mai devreme, la finele lunii, susțin surse din piața de profil, anunțând că pe 15 ianuarie proprietarii companiilor de taximetrie au fost invitați la primărie pentru o discuție în acest sens. „Eu unul cred că ne va prinde și 1 martie fără majorări de tarife”, a precizat proprietarul unei companii de taximetre din municipiul Brașov.

La finele anului trecut, mai mulți taximetriști au solicitat majorarea tarifului de la 1,99 lei/km, practicat acum de majoritatea mașinilor, la 2,19 lei/km, în ceea ce privește tariful de zi, și de la 2,3 lei/km, la 2,6 lei/km, în ceea ce privește tariful de noapte. Creșterea tarifelor era estimată să se întâmple de la imceputul acestui an.

Pentru acest lucru însă, fiecare taximetrist sau firmă care deține licență de transport în regim taxi trebuie să depună o solicitare în acest sens și o notă de fundamentare.

În prezent, în municipiul Brașov circulă aproximativ 1.400 de taxiuri. Tariful maximal de taximetrie aprobat de Consiliul Local Brasov pe timp de zi este, în acest moment, de 2,2 lei/km. Acesta a fost aprobat de Consiliul Local în 2008. În 2014 a fost introdus și tariful maximal pe timp de noapte, stabilit la 3,2 lei/km.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*