Stiri Brasov, Turism

Proiectul „derdelușului” pe șine, scos de la naftalină. Primăria vrea să amenajeze un „alpine coaster” care să coboare din vârful masivului Postăvarul

Până când vom avea o telegondolă care să facă legătura între Brașov și Poiana Brașov, edilii vor să se apuce totuși de extinderea domeniului schiabil spre Râșnov, dar și de amenajarea unui „derdeluș” pe șine. Un traseu pe șine pentru sănii este un proiect care ar putea crește atractivitatea stațiunii și pe timpul sezonului cald, și este luat în calcul de mai mulți ani de către edilii brașoveni.

Primarul George Scripcaru a precizat, recent, că proiectul rămâne în discuție și ar urma să fie dimensionat în funcție de necesități. „Avem un concept legat de amenajarea unei astfel de instalații. Trebuie însă să și îl dimensionăm, să vedem ce înseamnă ca și costuri de realizare, ca și suprafață și lungime pe care să o luăm în calcul”, a explicat primarul.

De fapt este vorba de un „alpine coaster”. Ideea a fost preluată de la austrieci, însă în România există deja o asemenea minunăţie în Fun Park-ul de la Buşteni. Derdeluşul pe şine de la Buşteni are o jumătate de kilometru lungime, iar sania poate atinge chiar şi 40 de km pe oră. Senzaţia oferită este una unică, ţinând cont că turiştii care aleg acest mijloc de distracţie au parte de o coborâre abruptă, în mare viteză, peste dâmburi, mai ceva ca pe un derdeluş adevărat. La început, distracţia poate părea periculoasă pentru unii, însă, pe tot parcursul traseului pasagerii sunt asiguraţi cu o centură, iar sania are un sistem de frânare automată, în caz c-o ia prea tare la vale.

Reprezentanţii Primăriei îşi propun să amenajeze traseul de sănii pe şine din vârful Postăvarul spre baza pârtiilor, iar traseul să meargă atât prin pădure, cât şi pe traseul instalaţiilor de transport pe cablu, aşa cum de altfel este în staţiunile din Austria.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Știrile zilei - 11 ianuarie 2019 ⋆ zoso blog

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*