Stiri Brasov, Turism

Măsuri „anti-bizoni” pe pârtii: garduri de protecție la stația de telegondolă și ratracuri însoțite de polițiști

După ce în ultima perioadă au existat o serie de incidente în stațiunea Poiana Brașov, autoritățile au început să ia măsuri pentru a-i civiliza cu forța pe cei care nu respectă regulile.

Una dintre măsurile imediate care a fost pusă în practică, a fost aceea de instalare a unor garduri de protecție în zona stației de plecare a telegondolei, astfel încât să se formeze un coridor de acces, pentru a fi evitate situațiile în care se sare rândul. După cum a precizat Sorin Păltânea, directorul Serviciului Public Local Slavamont, Agrement și Parking, într-una din zilele de vacanță, tocmai din cauză că unii turiști au fost „nerăbdători” și nu au mai stat la coadă, s-au produs altercații destul de violente.

Totodată, o altă măsură pentru a-i disciplina pe cei care practică schiul de tură pe timp de seară este aceea ca ratracurile care bătătoresc zăpada să fie însoțite de un echipaj al Poliției Locale. „Există prevederi în Regulament prin care îi putem sancționa pe cei care practică schiul de tură după lăsarea serii pe alte pârtii în afară de Drumul Roșu, singura unde acest lucru este permis. Nu este posibil ca ratracurile să bătătorească zăpada, iar în urma lor, după 5 minute, să fie deja stricat stratul de zăpadă. Și eu iubesc acest sport, dar este o singură pârtie unde acest lucru este permis. Sunt situații în care vin câte 5 – 6 schiori în urma ratracului și schiază pe zăpada caldă, fiindcă se încălzește când e bătătorită, și o «ciufulesc». Există prevederi legale prin care pot fi sancționați, iar în cazul în care se va constata acest lucru, polițiștii vor aplica amenzi”, a precizat Sorin Păltânea.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

 1. Nicolae Mocanu

  Văd ca nimeni nu se preocupa de cea mai mare problema de pe pârtii și anume practicanții de snowboard .
  Pe lângă faptul ca sunt un real pericol pe oricare pârtie , acești distrug suprafața de zăpadă , indiferent de cât este aceasta de groasa .
  În urma lor efectul este același ca în urma unor lame de zăpadă .
  Sper sa fiți cât mai mulți de acord cu mine și sa-i scoatem pe aceștia din Poiana Brașov .
  Vreau o stațiune libera de snowboarderi sau sa li se rezerve o pârtie doar pentru ei !

 2. Pe bune? Mi-as dori sa dau de tine pe pârtie sa îți arat ce rămâne în urma mea :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*