Stiri Brasov

De mâine, noile autobuze intră pe trasee. Pe ce linii a decis RATBV să introducă mijloace de transport moderne

De mâine, primele zece autobuze Menarini, dintre cele 105 achiziționate în urma contractării împrumutului de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, vor fi puse în ciruclțaie pe liniile RATBV.

După cum au precizat oficialii operatorului de transport, în ultimele zile au fost parcurse toate etapele referitoare la înmatricularea mijloacelor de transport, încheierea polițelor de asigurare, instalarea sistemelor de validare, de Wi-Fi, a ecranelor pentru informare și publicitate etc. Primele autobuze vor circula începând de mâine pe traseele 50, 51 și 52, iar RATBV S.A. îi asigură pe toți clienții săi de faptul că, pentru a le asigura condiții de confort cât mai bune pe timpul deplasării, pe măsură ce vor fi primite noi autobuze de la firma producătoare, se vor face demersurile pentru ca ele să fie puse în circulație cât mai rapid.

74 de pasageri, maximul într-un autobuz

Primele autobuze Menarini ce vor fi puse în circulație, dintre cele 105 contractate, au o lungime de 10,6 metri și o capacitate de 74 de locuri, din care 20 pe scaune. Noile mijloace de transport sunt dotate, printre altele, cu motoare EURO 6, clasa C: cel mai înalt standard existent în acest moment pentru motoarele diesel; cu o cutie de viteză automată ZF, având 6+1 rapoarte; cu sistem de  înclinare la bordură și trapă manual, pentru accesul facil al persoanelor cu dizabilități; aer condiționat și panouri indicatoare de traseu amplasate pe trei laturi ale autobuzelor.

Autobuze cu monitorizare video

Autobuzele Menarini cu lungimea de 10,6 metri sunt dotate cu șapte camere de luat vederi, trei exterioare și patru interioare, pentru a asigura permanent o imagine completă asupra vehiculului. Conducerea RATBV S.A. face un apel către toți călătorii să dea dovadă de simț civic și să se abțină de la orice acțiuni care să aibă rezultat deteriorarea mijloacelor de transport, menționând că imaginile cu persoane surprinse mâzgălind caroseria, geamurile sau spătarele scaunelor, tăind tapițeriile scaunelor etc. vor fi predate instituțiilor în drept pentru luarea măsurilor de sancționare. Această solicitare vine după ce, în urmă cu câțiva ani, la scurt timp de la punerea în circulație a autobuzelor BMC ProCity noi, s-au înregistrat numeroase daune aduse mijloacelor de transport, în detrimentul tuturor utilizatorilor serviciilor noastre.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Și eu dacă nu doresc sa fiu filmat farsa acordul meu? Eu nu știu la ce vb chestii publicitare pot folosi imaginile cu mine, cu copiii mei, cu copiii tai….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*