Social, Stiri Brasov

Un instructor predă lecții de schi în Poiana Brașov la 90 de ani

Pârtiile din Poiana Braşov au fost pline şi în ultima zi din vacanţa de sărbători. Mai ales că la altitudine a nins ca în poveşti aproape toată ziua. Pe lângă turiştii români, staţiunile au fost pline duminică şi de petrecăreţi veniţi din Republica Moldova sau Ucraina, care se pregăteau de sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi.

Nu este niciodată prea târziu să iei lecţii, iar acest lucru îl ştie cel mai bine George Eftimie. La 90 de ani este cel mai în vârstă instructor de schi din ţară.

Prezent zilnic pe pârtia Bradu, seniorul predă atât copiilor, cât şi celor mai în vârstă. Are secretul său pentru a se menţine în formă.

Folosesc un sistem pe care l-am văzut la Neagu Djuvara. Adică cu apă rece fac o frecţionare începând cu piciorul drept, apoi stângul, mâna dreaptă, mâna stângă”, a povestit  George Eftimie pentru Observator TV.

O metodă numai bună, mai ales de gerul Bobotezei. Au fost minus nouă grade celsius, de Bobotează, în Poiana Braşov, dar din cauza rafalelor de vânt, temperatura resimţită a fost şi de minus 15 celsius. Asta nu i-a descurajat, însă, pe turişti.

Nu toţi turiştii au stat în frig. Veniţi de peste Prut, mii moldoveni care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi s-au încălzit în hotel, în aşteptarea ospăţului de seară.

O treime dintre unităţile de cazare din principalele staţiuni montane au fost rezervate, anul acesta, de cetăţeni din Republica Moldova sau din Ucraina.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*