Stiri Brasov, Turism

Proprietarii Maggie’s Ranch investesc circa 400.000 de euro în extinderea resortului turistic de la Râșnov cu un centru de evenimente

Sorin Marina, proprietarul Maggie’s Ranch, și-a cunoscut soția, pe Maggie, în timp ce îi acorda lecții de tenis în Chicago. A ajuns acolo după ce a terminat facultatea la Brașov și a ales să se angajeze pe un vas de croazieră, ca ospătar. Și-a dat repede seama că viața de vas nu este de el, motiv pentru care, după 5 luni, a ales să se debarce și să se mute în Chicago. „Câțiva ani de zile am dat lecții de tenis, pentru că în România făcusem tenis de performanță până când am intrat la facultate. După aceea am decis să îmi fac școala mea de tenis – am închiriat niște terenuri și aveam destui elevi ca să susțin activitatea”, a explicat antreprenorul.

În 2005 s-a întors în țară și și-a investit banii în construcția unui hotel în Sinaia, împreună cu un prieten din copilărie. După ce s-a căsătorit, în 2007, a vândut partea sa de hotel. „Era chiar înainte de criză. Simțeam că va veni, asta în ciuda faptului că toată lumea spunea că în România nu va fi nicio criză”, spune antreprenorul.

Cumpărase un teren pe niște dealuri în Râșnov și împreună cu Maggie s-a gândit să construiască un resurt turistic. Mai întâi a construit un grajd pentru cai, o cabană cu 14 camere si un manej acoperit, unde Maggie dădea lecții de echitație. Cu timpul, veneau tot mai mulți clienți, iar aceștia doreau să și mănânce, motiv pentru care a conceput restaurantul, iar pentru că exista cerere mare de cazare, a mai adăugat 17 camere.

 

Curtat de investitorii AFI Palace

 

Anul trecut a decis să demareze un business de restaurante, lasând, la București, în cadrul AFI Palace Cotroceni, „Maggie’s Rach Taste of America”. „Interesant este că mi-a crescut business-ul turistic, pentru că noi acolo promovăm ranch-ul și se văd oamenii care vin dina cea zonă”, a explicat Sorin Marina.

Ideea i-a venit după ce investitorii în AFI Palace Brașov au venit în mai multe rânduri la ranch pentru a-i propune să deschidă un restaurant în viitorul mall care se construiește pe fosta platform Hidromecanica. „La început le-am explicat că nu sunt interesat, că business-ul meu este cel hotelier, dar au insistat pentru că își doreau un restaurant cu specific American. În cele din urmă, după mai multe insistențe m-au convins și am semnat pentru a deschide un restaurant la Brașov. Anul trecut m-au sunat și m-au anunțat că s-a eliberat un loc în București și mi-au propus să deschid și acolo un restaurant. Am deschis pe 4 iulie, chiar de Ziua Americii, intenția noastăa fiind aceea de a crea un nou business, un concept de restaurant cu care să ne extindem în malluri”, a povestit antreprenorul.

 

Extinde ranch-ul cu un centru de evenimente

 

Pentru că între timp cererea de cazare la ranch este tot mai mare și există interes și pentru organizarea de evenimente, a luat decizia de a extinde resortul și cu un centru de evenimente cu o capacitate de 200 de persoane. „Clienții ne-au transmis că și-ar dori să organizeze evenimente aici, iar în aceste condiții, văzând că există cerere am luat decizia de a extinde resortul. Capacitatea va fi de circa 200 de locuri și probabil că investiția se va ridica undeva pe la 400.000 de euro”. Într-un orizont ceva mai extins, antreprenorul brașovean își dorește să extindă și funcțiunile de cazare, la care sa adauge si un centru SPA. „Discutăm pentru depunerea unui proiect pe care să îl finanțăm din fonduri europene. Este un plan cu bătaie ceva mai lungă, dar ne dorim acest lucru. În orice caz, în acest moment nu ne mai gândim să ne întoarcem în Chicago. În ultimii ani a crescut foarte mult rata criminalității, iar nesiguranța este la ordinea zilei. În schimb, aici ne simțim mai liniștiți și ne putem pune proiectele în practică”.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*