Stiri Brasov, Turism

Risc mare de avalanșă la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă a ajuns la 173 de centimetri

Meteorologii avertizează că există un risc mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, la peste 1.800 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, în zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de 173 de centimetri, potrivit unui buletin informativ difuzat vineri și citat de Agerpres.

„La suprafaţă se află un strat instabil de 30-40 cm, alcătuit din zăpadă relativ recentă. Atât la suprafaţă, cât şi în profunzime regăsim plăci de vânt, mai ales pe versanţii cu expoziţie sudică. Declanşarea avalanşelor e probabilă chiar şi la o supraîncărcare slabă a stratului, iar pe numeroase pante sunt condiţii inclusiv pentru declanşarea unor avalanşe de mari dimensiuni prin angrenarea straturilor subiacente”, conform sursei citate.

Potrivit acesteia, în următoarele 24 de ore, la Bâlea Lac, temperatura minimă poate coborî până la -22 de grade Celsius, iar maxima poate ajunge la -14 grade Celsius.

La altitudine mai mică de 1.800 de metri în masivul Făgăraş, riscul de avalanşă este mai mic, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*