Stiri Brasov, Turism

Primii o sută de kilometri din Via Transilvanica au fost omologați de către Ministerul Turismului. Traseul, care va trece prin Brașov, a fost inspirat de potecile de pelerinaj din Spania

 

 Traseul Via Transilvanica a fost omologat oficial de Ministerul Turismului.

Proiectul a fost iniţiat anul trecut de asociaţia Tăşuleasa Social. Primii 134 kilometri din Via Transilvanica au fost omologaţi oficial de Ministerul Turismului ca traseu turistic, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

„Via Transilvanica, drumul care uneşte românii, este omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud. Este o mândrie pentru mine ca, după ce în judeţul nostru s-au dat în folosinţă primii 134 km din Via Transilvanica, acest traseu să fie şi primul din România omologat oficial de Ministerul Turismului. Felicitări Alin Uşeriu şi Asociaţiei Tăşuleasa Social pentru idee şi iniţiativă şi tuturor comunităţilor pe unde trece Via Transilvanica pentru suportul oferit în implementarea acestui proiect”, a scris Radu Moldovan pe Facebook.

Via Transilvanica reprezintă un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, inspirat de potecile de pelerinaj din Spania şi cele de anduranţă din SUA, care va porni de la Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I, va străbate Transilvania şi va ajunge până la mănăstirea Putna, unde se află mormântul domnitorului Ştefan cel Mare. Traseul va avea, în total, circa 1.000 de kilometri şi va străbate 10 judeţe: Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.
În Bistriţa-Năsăud, traseul măsoară 134 kilometri şi a fost inaugurat la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut. Acesta străbate comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistriţa Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitriţa, Mărişelu, Şieu, Şieuţ şi Monor şi trece inclusiv prin păduri aflate în proprietatea comunei Prundu Bârgăului.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. acele poteci cum spuneti voi SUNT MAI MULT DECAT POTECI au locuri de cazare pe traseu cu tot necesarul ,apa calda, paturi curate nu vorbesc de lenjeria patului care e ireprosabila, siguranta ,si nu in ultimul rand poti lua masa la preturi decente,si toti cei ce se incumete la acest traseu sun monitorizati .Deci mai aveti de lucrat la aceste poteci ca sa le comparati cu CAMINO DE SANTIAGO

  2. Marcel Petrescu

    Din pacate, traseul trece si pe drumul marilor carnivore (grizzly carpatic in primul rand), pe care unii il alinta drept ursulet…Cred ca se refera la ursul panda…care iti mananca din palma…nu la grizzly care…iti mananca palma si altele!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*