Economic, Stiri Brasov

Brașovenii vor plăti impozite majorate din acest an, cu 10% – 15%. De ce cresc de fapt „birurile” locale

Din data de 8 ianuarie, brașovenii își vor putea achita la casieriile Direcției Fiscale Brașov impozitele aferente anului 2019. Vestea mai puțin bună este că impozitele vor fi mai mari față de anul trecut.

Încă din luna aprilie a anului trecut, consilierii locali brașoveni au adoptat hotărârea ce vizează stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019. Dacă proiectul inițial ce fusese supus dezbaterii publice în februarie nu prevederea nici o majorare față de anii trecuți, forma care a ajuns pe masa aleșilor Brașovului a fost în varianta „indexată”. Majorările impuse odată cu adoptarea respectivei hotărâri, care sunt de 10% pentru impozitul pe locuințe și de 15% pentru impozitele plătite de brașoveni pentru terenuri și autoturisme.

Șeful Direcției Fiscale Brașov, Marian Voinescu, a precizat că, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal, se pot aplica indexări la cuantumul taxelor și impozitelor locale cu rata inflației. „ Ultima creștere de impozite și taxe locale la Brașov a fost în 2010. Se aplică practic o indexare a acestora cu rata inflației, care a fost de 4,34%. Mule primării au mărit încă de anul trecut taxele locale, după ce s-a redus și cota din impozitul pe venit alocată bugetelor locale, de la 16% la 10%”, a explicat Voinescu.

Guvernul taie, brașovenii suferă

Cauzele principale care au stat la baza acestei majorări sunt atât rata inflației, cât și tăierea de buget de la Guvern, de la început de an. În luna aprilie, primarul George Scripcaru a subliniat faptul că Guvernul a tăiat 75 de milioane de lei din bugetul Brașovului și „nu putem trăi cu iluziile promise de guvernanți, că ne vor da banii înapoi până la sfârșitul lui 2018”. „Dacă Guvernul ne va da banii înapoi, fiți sigur că vom reveni asupra deciziei. În decembrie, când putem trage o concluzie, avem posibilitatea să corectăm orice chestiune punctuală din această simulare”, a explicat primarul.

Banii de la Guvern nu au mai venit, astfel că oalele se sparg tot în capul cetățenilor de rând, care vor trebui să plătească impozite mai mari de anul acesta.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Probabil cresc datorită străzilor ,, de pământ ,, din Tractorul , mergem acasă cu ,, TAB -ul,,…si plătim impozit majorat , dar o sa vina alegerile si vom scapă si de acest primar.

  2. Este nevoie disperată de bani pentru salariile de nababi pe care și le-au făcut cei din administrație.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*