Social, Stiri Brasov

Brașovenii cu venituri sub 750 lei primesc ajutoare de căldură

Cuantumul venitului mediu lunar/membru de familie, care este luat în calcul în momentul în care se oferă ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2018-2019, a suferit modificări.

Începând din luna ianuarie a anului 2019, limita de venit a brașovenilor care utilizează gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri pentru a-și încălzi locuințele s-a modificat de la 615 lei/membru de familie la 750 lei/membru de familie.

Pentru consumatorii vulnerabili, care utilizează energie termică în sistem centralizat, cu scopul de a-și încălzi locuința, condițiile rămân neschimbate, aceștia beneficiind în continuare de ajutor lunar, în situația în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul famiilor și 1082 lei în cazul persoanelor singure.

De asemenea, în această perioadă se distribuite formularele tipărite (cerere- declarație pe proprie răspundere) și se depun documentele în vederea acordării pentru încălzirea locuinței, în perioada sezonului rece 2018-2019, la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov.

Această modificare a a fost făcută prin OUG nr. 114/2018, care priveste instruirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*