Economic, Stiri Brasov

Autostrada Făgăraș – Sibiu așteaptă o finanțare de 20 de milioane de lei din fonduri europene pentru a-și revizui studiul de fezabilitate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a elaborat și a depus în data de 20 decembrie 2018 Aplicația de Finanțare pentru proiectul „Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș”. Instituția vrea să obțină astfel finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-proiecte noi de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

„Obiectivul general al proiectului, ca parte din reteaua TEN-T Globala, este îmbunătățirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene”, se menționează într-un comunicat al CNAIR.

Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din Autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri. În Master Planul General de Transport, Autotrada Sibiu – Braşov apare ca parte din Autrostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.

Contractul de “Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Fagaras” a fost semnat încă în aprilie 2015, având o valoare estimată de 16,3 milioane de lei fara TVA. Timp de 3 ani nu s-a întâmplat aproape nimic în acest caz: anul trecut CNAIR a anunțat că au fost identificați bani pentru realizarea contractului.

Astfel, în comunicatul emis pe 3 ianuarie 2019 CNAIR menționează că așteaptă ca prestatorul să respete structura minimă a Studiului de Fezabilitate conform Hotărârii Guvernului 208/2008, precum și următoarea structură minimă: Sinteza; Studiul de trafic; Studiul privind alternative de traseu; Investigații și studii de teren; Activități de proiectare; Evaluarea impactului asupra mediului; Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; Identificarea rețelelor și instalațiilor existente; Etapele de construcție și aspectele de sănătate și securitate; Autorizații, avize și acorduri; Estimări de cost; Raportul de audit de siguranța rutieră; Documentația de atribuire a Contractului de proiectare și execuție.

Instituția subliniază că valoarea totală a proiectului de revizuire a SF este de 19.907.426,58 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 12.600.145,53 lei, contribuția proprie – 4.200.048,51 lei, restul de 3.107.232,54 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*