Economic, Stiri Brasov

Șeful Fiscului a fost revocat pentru că instituția „trebuie să își schimbe mentalitatea”

Ionuț Mișa a fost revocat de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), la acest moment fiind așteptată decizia de numire a unui înlocuitor.  Mișa conducea ANAF din luna martie, după ce anterior, pentru 9 luni, ministru al Finanțelor. El a condus și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF.

Revocarea este argumentată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodororovici, prin faptul că 2019 este un an cu foarte multe provocări, iar Fiscul trebuie să își schimbe radical mentalitatea, printr-un tratament corect față de contribuabili, dar și să eficientizeze colectarea în special a TVA. În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenționat pe Mișa că va trebui să respecte țintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ținte stabilite chiar de Mișa în 2017, când acesta a îndeplinit funcția de ministru al Finanțelor. În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul și a spus că Mișa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigență și nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mișa în 2017.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*