Stiri Brasov, Timp liber

VIDEO Moș Crăciun vine în Poiana Brașov, la deschiderea sezonului de schi, pe o sanie trasă de 12 cai negri

Deschiderea oficială a sezonului de schi va avea loc pe 23 decembrie, începând de la ora 16.00, când Moș Crăciun va veni la baza pârtiei Bradului, pe o sanie trasă de 12 cai negri.

Moș Crăciun își va face apariția în Poiana Brașov, într-o sanie trasă de 12 cai, din rasa Lipițan, cei care se nasc negri sau foarte închiși la culoare. De-a lungul vieții, aceștia trec prin diferite stadii de gri, la vârsta de 10-12 ani, 80% dintre ei chiar ajungând să devină albi. Doar 5% dintre aceștia ajung să rămână de culoare neagră toată viața.

Din cei 12 cai negri care vor trage sania lui Moș Crăciun, 10 sunt de la centrul ecvestru Casa Viorel din Poiana Brașov și sunt armăsari negri de rasă pură Lipițan. Doi cai sunt armăsari pepinieri, iar 3 sunt candidați pepinieri, aceștia fiind folosiți la reproducere în cadrul Asociației de Crescători Particulari de Cal Lipițan din România. În prezent, 8 armăsari formează un atelaj unic, în lume, în forma unui tandem extins.

Ceilalți cai au ajuns să facă parte din atelajul de 12, câte 6 perechi, alcătuit numai din armăsari Lipițani negri cu ajutorul altor crescători și deținători ai acestora. De asemenea, se încearcă omologarea în cartea recordurilor a acestui atelaj, fiind considerat unul unic în lume.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*