Stiri Brasov, Timp liber

Târg special de Crăciun la Brașov, cu scopul schimbării unor mentalități preconcepute

Pe 22 și 23 decembrie, va avea loc târgul caritabil de Crăciun, Winter Charity Fair, la Centrul Cultural Reduta. Acesta își propune să ofere copiilor din Școala Gimnazială din Cuciulata și celor din Fundația pentru Copii Abandonați din Ghimbav, posibilitatea de a merge în continuare la școală, chiar dacă aceștia fac parte din medii defavorizate.

Weekend-ul acesta, între orele 14.00 și 21.00, la Centrul Cultural Reduta, va avea loc prima ediție a târgului caritabil de Crăciun, Winter Charity Fair, organizat de voluntarii asociației Be Brothers Brașov. Acesta face parte din campania Bits for Education (BifE), ce va cuprinde mai multe evenimente și în 2019, organizate pentru a ca elevii din mediile defavorizate să aibă, în continuare, posibilitatea la educație.

Artiștii locali și comercianții de lucruri făcute manual vor fi cei care participă la târgul caritabil de Crăciun, iar 30% dintre fonduri vor veni dintr-o donație din partea acestora. De asemenea, vor exista și premii oferite participanților, prin intermediul unei tombole. Din aceste fonduri vor fi susținute două școli din județul Brașov, Școala Gimnazială din Cuciulata și, respectiv, Fundația pentru Copii Abandonați din Ghimbav.

Copiii din Școala Gimnazială din Cuciulata au nevoie de două videoproiectoare, o stație cu microfon și manuale de matematică, de clasa a VIII-a, de la editura Teora. Cu toate că aceștia provin din medii defavorizate, directoarea școlii încearcă să îi ajute pe copii să rămână în continuare la școală, pentru ca aceștia să aibă un viitor mai bun cu ajutorul educației.

De asemenea, Fundația pentru Copii Abandonați din Ghimbav are nevoie de bluze de corp bleumarin pentru copii, pe care aceștia să le poată purta, în timpul iernii, pe sub uniforme, fructe, iaurturi și dulciuri. Aceasta susține două case de tip familial, unde se află copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*