Stiri Brasov, Timp liber

Zoo Brașov vrea să aducă o specie de animal preisotirc, care trăiește în zonele tropicale

Conducerea Grădinii Zoologice Brașov are noi planuri în vederea diversificării ofertei, astfel încât să aducă la poalele Tâmpei specii unicat, care nu se regăsesc în parcurile din alte zone ale țării. Astfel, una dintre speciile care ar putea ajunge în viitor la Brașov este tapirul, un gen de mamifere imparicopitat din zona tropicală, cu corpul masiv, pielea netedă, buzele și nasul prelungite într-un fel de trompetă scurtă.

În vederea găzudirii unei astfel de specii este necesară amenajarea unui țarc special și, pentru început, va fi realizat proiectul preliminar pentru această amenajare. Costul realizării acestuia este 92.500 de lei, inclusiv TVA, iar ofertele de firmele specializate în astfel de proiectări sunt așteptate până în data de 28 decembrie.

Tapirul este un animal cu aspect ciudat, ce pare a fi un porc cu trompetă de elefant (doar ca mult mai scurta), însă în realitate eacesta se înrudeste cu rinocerii și caii. Masculii se numesc tauri, femele vaci iar puii, vitei.

Această specie există încă din preistorie si de atunci este constantă vânată de oameni pentru carne și piele. Media de viață este de 20-25 ani și sunt animale ierbivore, care se hrănesc cu plante de apă, fructe, muguri și frunze. Cu ajutorul nasului prelungit, acestia rup mai bine crenguțele și ajung mai ușor la vegetația ascunsă. Tapirul este însă un animal timid și se sperie foarte ușor.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*