Economic, Stiri Brasov

Termopan antiefracție și pardoseală din piatră naturală pentru construcția terminalului de 35 de milioane de euro, de la Ghimbav

Consiliul Județean a lansat ieri licitația în vederea proiectării și amenajării terminalului viitorului Aeroport Internațional de la Ghimbav. În conformitate cu estimările, costul investiției este de aproape 35 de milioane de euro (161.955.787 de lei cu tot cu TVA), iar contractul va fi atribuit în funcție de raportul cel mai bun calitate – preț al ofertelor depuse.

Terminalul va fi construit pe trei niveluri, subsol, parter și etaj, și va avea o arie desfăşurată de 11.780 mp şi o înălţime de 14.87 m. Acesta va asigura servicii aeroportuare la nivel optim pentru 720 de pasageri la orele de vârf (360 la „sosiri” şi 360 la „plecări”), iar construcția va fi realizată, astfel încât să poatpă fi extinsă. În conformitate cu detaliile din caietul de sarcini clădirea aerogării va avea fundaţii de beton armat, cu stâlpi şi grinzi metalice.

Gips carton rezistent la foc

Închiderea exterioară a terminalului se va face cu pereţi cortină cu geam termopan şi rame din profile de aluminiu, iar sticla va fi una antiefracţie. Pereţii cortină vor avea propria structură de rezistenţă, pentru a nu apărea probleme în timpul cutremurelor sau a vânturilor foarte puternice. Pentru pardoseli se va utiliza piatră naturală, iar pereţii interiori vor fi făcuţi din gips carton obişnuit în cea mai mare parte, sau din gips carton rezistent la umiditate sau rezistent la foc. Învelitoarea va f parţial din placă de beton armat cu straturi de termo şi hidro-izolaţie.

Durata lucrărilor este estimată la 8 luni, iar partea de proiectare va fi de 3 luni, iar ofertele de la firmele interesate sunt așteptate până în data de 28 ianuarie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Termen prelungit pentru licitația de amenajare a terminalului de 35 de milioane de euro de la Ghimbav - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*