Stiri Brasov

Primul lot de autobuze noi, făcut cadou brașovenilor, de Crăciun . Până în aprilie, turcii de la Karsan le vor livra pe toate 105

Autobuzele care vor fi livrate municipiului Brașov de către turcii de la Karsan, care au câștigat licitația derulată de către RATBV, sunt produse în cele două fabrici pe care compania le deține în orașul Bursa (Turcia). Primul lot de autobuze, din totalul de 105 contractate, a plecat deja din fabrică și ar urma să ajungă la Brașov luna aceasta, după cum a precizat primarul George Scripcaru.

Înainte de a fi livrate RATBV, după cum au spus reprezentanții producătorului, este necesară echiparea lor, cu diveese sisteme, inclusiv validatoarele și configurația traseelor din Brașov pentru a fi conectate la sistemul informatic al operatorului de transport, însă și omologarea și înscrierea lor în circulație, în România. Cel mai probabil, primele autobuze vor ajunge în garajul societății brașovene în preajma Crăciunului. Primarul a precizat că până în luna aprilie ar urma să ajungă la Brașov toate cele 105 autobuze, astfel încât parcul auto al operatorului de transport să fie reînnoit. În primul lot vor fi livrate autobuze standard.

În total, vor fi achiziționate 30 de autobuze midi (10 m lungime), 40 de autobuze standard (12m lungime) și 35 de autobuze articulate (18m lungime). Pentru cumpărarea acestora, RATBV a contractat de la BERD un împrumut în valoare de 114 milioane de lei (aproximativ 24,4 milioane de euro) Împrumutul acordat de BERD ar urma să fie rambursat pe o perioadă de 10 ani, primul an fiind de grație. Ca parte a pachetului de finanțare, BERD va asigura si asistenţa tehnică necesară pentru modernizarea transportului local. Conform precizărilor RATBV, autobuzele care fac obiectul acestei oferte sunt produse după un concept, proiect şi design al unui producător italian Menarinibus, dar sunt asambalte și livrate de către firma Karsan Otomotiv.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Turcii de la Karsan Otomotiv vor livra Brașovului 105 autobuze – Transilvania Business – Sursa ta de informatii Economice

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*