Economic, Stiri Brasov

Firmele brașovene salvează economia Gorjului: După Moveos, și Autoliv investește 20 de milioane de euro la Rovinari

Compania Autoliv va deschide o nouă fabrică de sisteme de siguranţă auto în oraşul Rovinari, din judeţul Gorj. investiţia ridicându-se la aproximativ 20 milioane de euro. Aceasta este cea de-a doua investiție de amploare a unei companii brașovene în Rovinari, județul Gorj, după ce cei de la Moveos, care produc tot pentru Autoliv, au deschis o fabrică la mijlocul acestui an, în urma unei investiții de trei milioane de euro, și au angajat 300 de oameni
Compania Autoliv a anunţat deschiderea unei noi fabrici de sisteme de siguranţă auto în Rovinari, judeţul Gorj. Iniţiativa dezvoltării Autoliv într-o nouă locaţie din ţară vine pe fondul unor creşteri de volume pe care compania le previzionează pentru următorii trei ani.

„Decizia companiei Autoliv de a investi în judeţul Gorj, în Rovinari, a avut la bază forţa de muncă existentă în această zonă, ce a manifestat disponibilitate şi dorinţă în a-şi construi o carieră în industria auto. Susţinerea din partea autorităţilor locale a fost de asemenea un argument în favoarea acestei decizii“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Rovinari. 800 de noi locuri de muncă   Lucrările vor începe chiar în luna decembrie şi producţia  este planificată să înceapă la mijlocul anului 2019.

„Autoliv va investi în Rovinari peste 20 de milioane de euro intr-o fabrica de tip „greenefield” şi în echipamente de producţie de ultimă generaţie. Va construi o hală de producţie  de peste 8.000 metri pătraţi. Autoliv intenţionează să angajeze circa 800 de persoane în noua fabrică şi primele angajări se vor face chiar de la începutul anului viitor. În locaţia din Rovinari, Autoliv va produce închizătoare pentru centurile de siguranţă auto, un produs foarte complex şi cu cerinţe de calitate extrem de mari. Compania va investi foarte mult în instruirea  personalului şi va face acest lucru cu ajutorul colegilor din organizaţia din Braşov“, se mai arată în comunicatul Primăriei Rovinari.

„Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajaţi, in urmatoarele localităţi din ţară : Braşov. Lugoj, Reşiţa, Sf. Gheorghe şi Oneşti.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Moveos – prezent si activ in economia Gorjului – Moveos

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*