Stiri Brasov

De mâine, își reia circulația linia 60, care asigură accesul în Poiană. Transportul va fi gratuit pentru o anumită categorie de călători

Începând de mâine, își va relua circulația linia RATBV cu indicativul 60, respectiv linia de Poiană, care face legătura între Poiana Mică (parcarea multietajată) și zona de acces spre pârtii, respectiv stația de telegondolă.

De asemenea, din acest sezon, tariful de parcare în parcarea multietajată din Poiană va fi de 2,5 lei/oră. Astfel, Primăria Brașov introduce o facilitate nouă pentru cei care utilizează această parcare: toți cei care își parchează mașina aici, indiferent dacă este vorba de șofer sau pasageri, vor beneficia de transport gratuit între parcare și stația de telegondolă și retur. Chiar din această sâmbătă, când RATBV SA va reintroduce autobuzele de capacitate medie pe linia 60, pasagerii preluați din stația RAT de la parcare nu trebuie să mai valideze bilet.

Totodată, în cazul în care o persoană călătorește cu un autobuz de pe linia 20, validând un bilet în valoare de 5 lei, își poate continua călătoria cu mijloacele de transport în comun de pe linia 60, cu respectarea regulii valabilității celor 50 de minute (ori pot achiziționa bilete de 2 lei/călătoria, sau utiliza cardurile de transport). De asemenea, vor fi valabile și biletele pentru pensionari.

Suporturi special pentru schiuri în autobuze

Pe traseul dintre cele două capete de linie mai este prevăzută o oprire, pe ambele sensuri de deplasare, în vecinătatea terminalului liniei 20, în zona parcării principale din Poiana Brașov. Graficul de circulaţie al autobuzelor de pe linia 60 poate fi consultat pe site-ul www.ratbv.ro, secţiunea „Trasee şi orare” sau accesând link-ul https://www.ratbv.ro/afisaje/60-dus.html. În ceea ce priveşte frecvenţa trecerilor prin staţii, RATBV SA va efectua toate cursele ce apar înscrise în orar cu caractere de culoare roşie, iar celelalte curse, înscrise cu caractere de culoare neagră, vor fi realizate în funcţie de cererea de transport existentă.

Din acest an, cele șase autobuzele ce deservesc linia 60 sunt dotate şi cu suporturi pentru schiuri, la interior, în zona centrală a vehiculului.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Paiu Cristian

    Este total neserioasa RATBV.Linia 20 trebuia pusa cu actualul program prelungita intre Gara Brasov si Poiana Brasov,iar nu Livada Postei-Poiana Brasov.Opririle sa fie in toate statiile de pe traseu comun cu linia 4 intre Gara Brasov si Livada poste,dupa care opririle existente,iar linia 4 sa fie desfiintata,intrucat linia 20 ar putea prelua din traseu atat turistii care vor sa ajunga in Poiana Brasov,cat si pe cei care vor in interiorul orasului.Daca un autobuz normal fara articulatie nu se incadreaza pentru a prelua intregul flux de calatori,sa se foloseasca autobuze articulate.E mai profitabil.In noaptea dintre ani trebuie sa circule cel putin liniile care fac legatura cu Gara Brasov in regim non-stop,nu cumcircula in prezent pana la ora 20 sau 22 ora maxima.In ceea ce priveste facilitatile trebuiau acordate pe liniile RATBV tuturor pensionarilor,indiferent daca au sau nu domiciliul in Municipiul Brasov.Astfel,ar creste numarul de turisti in judetul Brasov.Isi bate joc de calatori RATBV si nu e normal

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*