Stiri Brasov

Prețul benzinei a coborât în unele județe sub 5 lei/litru, însă Brașovul ține prețurile sus. Vezi care sunt cele mai ieftine peco-uri din județ

După ieftinirea abruptă a petrolului, care a condus la scăderea cotaţiilor la produsele petroliere, preţul benzinei vândute în cele mai ieftine staţii Petrom a coborît sub pragul de 5 lei pe litru. Nu este și cazul Brașovului, unde prețurile rămân în continuare destul de ridicate.

De exemplu,sStaţia Petrom din Târgovişte de pe Şoseaua Găieşti afişa azi un preţ al benzinei standard de 4,96 lei pe litru. Tot în judeţul Târgovişte, o altă benzinărie Petrom, cea din Pucuiasa, avea un preţ de 4,99 lei pe litru. O altă staţie Petrom, din oraşul Călăraşi, de pe strada Prelungirea Bucureşti afişa, tot ieri, un preţ de 4,97 lei pe litrul de benzină standard. Acestea sunt în mod tradiţional staţii cu preţuri mai mici.

În cea mai ieftină benzinărie Petrom din Bucureşti, preţul nu a scăzut încă sub pragul de 5 lei, dar este destul de aproape. Astfel, la staţia din Şoseaua Alexandriei, un litru de benzină costă azi 5,03 lei litrul. În schimb, la Brașov, cea mai ieftină benzină se vinde cu 5,11 lei/litru în stațiile Petrom de pe Hărmanului și Griviței și 5,13 lei/litru în cele din Predeal și Timișul de Jos. În ceea ce privește motorina standard, cel mai ieftin în județul Brașov este la benzinăria OMV din Făgăraș, 5,54 lei/litru, dar și la stațiile Petrom de pe Hărmanului și Giriviței, unde este același preț ca în Făgăraș. Pe de altă parte, cel mai avantajos preț per litru la motorina superioară este tot în stațiile Petrom de pe Griviței și Hărmanului, respectiv 5,8 lei.

În schimb, cel mai scump peco din Brașov este OMV-ul de pe Calea Feldioarei, unde motorina standard are un preț de 5,72 lei/litru, iar benzina, 5,e lei/litru.

Preţurile au scăzut cu 60-70 de bani pe litru, la benzină, de la începutul lunii noiembrie până acum.

Ieftinirile sunt generate de scăderea cotaţiilor la produsele petroliere, generate de evoluţia descdendentă din ultimul timp a preţului petrolului, cotaţii care sunt luate în calcul de companiile petroliere la stabilirea preţurilor finale. Alături de aceste cotaţii, taxele şi evoluţia cursului de schimb influenţează preţul final de la pompă.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*