Social, Stiri Brasov

Peste 10 milioane de lei din bani europeni pentru spitalele brașovene

Consiliul Județean Brașov a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea accesului populației din județul Brașov la servicii medicale de urgență”. Astfel, investițiile derulate în perioada 2014 – 2018 sau aflate în desfășurare la nivelul unităților sanitare au putut fi finanțate prin fonduri europene nerambursabile pe partea de achiziții echipamente și aparatură medicală în ambulatorii și UPU/CPU. Contractul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Prin intermediul acestui proiect, cel mai important spital din județul Brașov Spitalul Județean, beneficiază de o alocare totală de 7.743.628,07 lei, din care 7.588.755,52 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Între beneficiarii proiectului se mai numără Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, cu o valoare totală a finanțării de 777.607,24 lei, și Județul Brașov, cu o alocare totală de 99.864 lei, alături de Municipiul Făgăraș (315.880,74 lei) și Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș (1.843.324,90 lei), astfel că valoarea totală a contractului ajunge la 10.780.304,95 lei.

Primele 4,9 milioane de lei, virate în contul CJ Brașov

Finanțarea neramburasabilă aferentă primei cereri de rambursare pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov ar putea ajunge săptămâna viitoare în vistieria Consiliului Județean Brașov. Este vorba despre aproximativ 4,9 milioane de lei, bani pe care administrația județeană îi recuperează astfel pentru investițiile deja realizate.

De asemenea, a fost depusă o cerere de finanțare pentru proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Brașov”, derulat de Județul Brașov în parteneriat cu Ministerul Sănătății, municipiile Codlea, Săcele, Făgăraș și unitățile sanitare subordonate.

Totodată, președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea a vizitat din nou șantierul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru a verifica împreună cu managerul SCJU, dr. Călin Cobelschi, stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a corpului B din cadrul Pavilionului Central.

Primele două etaje modernizare din Corpul B al Spitalului Județean

„Etajele V și IV mai trebuie racordate la rețeaua de apă și canalizare după care pot fi date în folosință, astfel că sperăm să le inaugurăm la începutul anului viitor. Mobilierul și aparatura din fiecare salon sunt noi și pregătite să fie montate. Etajele inferioare sunt în stadii de execuție intermediare, însă constructorul ne-a asigurat că se va încadra în termenele stabilite”, a menționat președintele CJ Brașov.

În ceea ce privește preluarea, continuarea și finalizarea acestor lucrări de către Compania Națională de Investiții, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a avizat în Comisia Tehnico-Economică documentația transmisă de CJ Brașov și se așteaptă semnarea Ordinului de Ministru.

Contractul pentru reabilitarea și modernizarea corpului B al Spitalului Județean, semnat de Consiliul Județean Brașov cu firma Romliant Construct SRL din Baia Mare, are valoarea de 24.372.679,46 lei, iar lucrările au început în vara anului 2017.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*