Social, Stiri Brasov

Fostul șef al PSD Brașov, Constantin Niță, vrea să scape de pușcărie. El a fost dat exemplu de Dragnea pentru necesitatea amnistiei

Fostul ministru al Energiei Constantin Nita, condamnat definitiv la patru de ani de inchisoare pentru luare de mita, a facut o cerere de contestatie in anulare impotriva sentintei definitive. Politicianul este incarcerat la Penitenciarul Codlea.

Solicitarea lui Constantin Nita a fost depusa marti la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.  Aceasta a fost realizată după ce CCR a decis ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, privind modul in care au fost constituite completurile de 5 judecatori. Formarea completului de apel este unul dintre motivele de contestatie in anulare.

Contestatia in anulare este o cale de atac extraordinara facuta impotriva deciziilor definitive. Procesul au fost deschise in baza deciziei Curtii Constitutionale (CCR) privind modul in care au fost constituite aceste completuri.

Fostul ministru al Energiei Constantin Nita a fost condamnat, in iunie 2018, de magistratii instantei supreme, la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu 30.000 de euro si peste 300.000 de lei ca sa intervina la primarul Iasiului pentru atribuirea unui contract firmei UTI privind managementul traficului din oras.

In octombrie 2018, Liviu Dragnea a declarat ca in Romania “trebuie data amnistie”, din cauza abuzurilor din Justitie si a magistratilor care au dosare penale. In emisiunea respectiva, liderul PSD a dat exemplul fostului ministru Constantin Nita, care e in puscarie, si in motivarea caruia s-ar fi scris ca nu sunt probe ca a luat mita, dar nici el nu a putut demonstra ca nu a luat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*