Social, Stiri Brasov

Făgărașul investește 10 milioane de euro în transformarea spitalului din oraș în unitate de urgență

Făgăraşul va fi a doua localitate din judeţul nostru  care va avea un spital de urgenţă, după cel din municipiul Braşov. Pentru a obţine acreditarea, unitatea medicală trebuie să beneficieze de un bloc operator care să respecte standardele în domeniu, investiţie demarată deja de autorităţile locale, în subordinea cărora funcţionează spitalul. Practic, va fi construit un nou corp de clădire lângă pavilionul central al spitalului, imobil în care se vor fi amenajate secţiile medicale necesare obţinerii noii clasificări.
Astfel, în ultima şedinţă de plen, consilierii locali din Făgăraş au aprobat indicatorii tehnico economici pentru construirea unui bloc funcţional în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraş, investiţie ce este estimată la 47.359.630 lei cu tot cu TVA (peste zece milioane de euro).
Primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, a precizat că lucrările de construcţie vor fi finanţate de Compania Naţională de Investiţii. Primarul susţine că, cel mai probabil, lucrările de construire a noului corp vor începe în primăvara anului viitor, asta dacă procedurile de achiziţie nu se vor prelungi foarte mult.

Maternitate la primul etaj
Noul corp de clădire va avea demisol, parter şi patru etaje, iar suprafaţa totală construită de 1.681,26 metri pătraţi. La demisolul clădirii vor fi vestiarele şi alte spaţii destinate pacienţilor, la parter se va amenaja Unitatea de Primiri Urgenţe şi „Imagistica”. La primul etaj va funcţiona secţia de naşteri, compusă din două săli de naşteri, o sală de operaţii cezariene, un spaţiu cu spa sau Terapie intensivă pentru paciente şi nou născuţi. Tot la primul etaj va fi şi spitalizarea de zi, cu 25 de paturi pentru spitalizare de zi.

 

Citește articolul intregral pe bzb.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*