Economic, Stiri Brasov

Bistro de l’Arte – 1,5 milioane de clienți în 18 ani. „Am vândut 150.000 de litri de ciorbă și supă”

Bistro de l’Arte, cel mai bun restaurant din Brașov, potrivit ghidului Gault&Millau, împlinește luna aceasta 18 ani de existență. Potrivit Oanei Coantă, proprietara localului, în acești ani restaurantul a avut peste 1,5 milioane de clienți. Din echipa inițială a bistro-ului au mai rămas trei oameni – Oana Coantă și doi dintre barmani.

„În acești 18 ani am vândut 150.000 de litri de ciorbă și supă, 500.000 de cafele și un milion de siropuri și limonade și am făcut cam 10 tone de carne la borcan”, mai povestește proprietara restaurantului. Nu are gânduri de extindere sau de francizare a business-ului, deși cu siguranță ar avea succes. „Așa rămân – vreau să îmi trăiesc viața fain, nu să stau de pază la cârciumi”, explică ea dezinteresul pentru deschiderea unei noi locații.

În cei 18 ani, Bistro de l’Arte s-a implicat și în activități sociale prin programul „Cafea în așteptare”, oferind 2.500 de mese oamenilor fără posibilități.

În primavera acestui an, bistro-ul și-a schimbat fața în urma unei investiții de 80.00 de euro.

Bistro de l’Arte a investit și în propria cultură de legume, cultivată exclusiv pentru bistro de către brașoveanul Lucian Dragomir. „Toate materiile prime, brânza, carnea, ouăle, legumele, le luăm de la băcănii locale sau de la furnizori direcți. Ouăle, de exemplu, le primim de la o fermă din Șinca Mică, legumele le luăm de la Lucian Dragomir, care e furnizorul nostru, sau le luăm din Stupini, de la doamnele din Piața Dacia. Pâinea este de la o brutărie locală. Adică, încercăm cât putem de mult să luăm produse locale, mai ales în sezon“, a mai spus Oana Irina Coantă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*