După ce reabilitarea Corpului B al Spitalului Județean a fost inclusă oficial pe lista de investiții a Guvernului, încă de la finele lui 2016 (proiectul urmând să se deruleze prin intermediul Companiei Naționale de Investiții), până la urmă, cel puțin o parte din finanțare ar urma să fie alocată din fonduri guvernamentale.
După cum a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, documentația în vederea finanțării proiectului a trecut de Comisia Tehnică a Companiei Naționale de Investiții, astfel că preluarea obiectivului de către companie a intrat în linie dreaptă. „Urmează acum emiterea ordinului ministrului Dezvoltării privind finanțarea acestui obiectiv de investiții de la bugetul de stat”, a explicat Adrian Gabor.
Demersurile birocratice au evoluat destul de greu, fiind necesară rezolvarea unor probleme cadastrale, astfel că, la sfârșitul lui august, aleșii județeni au aprobat o nouă hotărâre prin care se face transferul către Ministerul Dezvoltării, respectiv CNI, în vederea finanțării lucrărilor. În conformitate cu o hotărâre aprobată de către Consiliul Județean Brașov în luna septembrie, investiția totală de la bugetul județului în acest proiect este de 14.495.055 lei, cu tot cu TVA, restul sumei necesare pentru finalizarea lucrărilor, respectiv peste 8,5 milioane de lei, urmâd să fie finanțată de la bugetul de stat prin Compania de Investiții. Corpul B al Spitalului Județean a intrat în reabilitare în luna iulie a anului trecut, finanțarea fiind asigurată din bugetul CJ Brașov, care rezervase fonduri pentru acest proiect din vânzarea Spitalului de Dermato. În conformitate cu licitația derulată încă din 2015, lucrările au o valoare totală de 19,41 milioane de lei fără TVA, respectiv puțin peste 23 de milioane de lei cu TVA (față de valoarea estimată de 26,34 milioane de lei, fără TVA, respectiv 31,34 milioane de lei cu TVA) și sunt executate de către firma Romliant Construct SRL din Baia Mare.
Conform acordului inițial, dacă proiectul era preluat de la începutul lucrărilor de către Compania de Investiții, aceasta ar fi urmat să suporte 25,7 milioane de lei, fără TVA, din costul total al proiectului.