Stiri Brasov, Turism

FOTO Cum să transformi o casă într-o pensiune cu o investiție de câteva sute de mii de euro

Venirea sezonului rece nu înseamnă că apetitul de călătorie s-a topit de tot, dar parcă este mai important ca niciodată ca acolo unde ajungem să ne simţim pe cât posibil ca acasă. Veştile sunt bune pentru că în ultima vreme investiţiile în noi unităţi de cazare recreează chiar acest sentiment unic de confort.

The Pines Boutique Villa din Bra­şov este un astfel de proiect, o apariţie relativ nouă pe scena locală, în contextul în care întregul proiect a fost terminat spre finalul lui 2016.

„Efortul financiar a fost destul de consistent, de câteva sute de mii de euro, dar şi satisfacţiile personale au fost pe măsură. Adevărul este că nu am avut o gândire pur financiară, ci mai degrabă una filosofică. Ne-am dorit să le oferim ceva frumos oamenilor“, spun reprezentanţii The Pines.

În esenţă, proiectul The Pines Boutique Villa a urmărit reamenajarea unei case existente, lucrările desfăşurându-se timp de aproximativ un an.

„Casa existentă a fost construită într-un stil destul de greoi în anii ’80, iar interiorul a necesitat intervenţii structurale pentru a putea adapta locuinţa la noua funcţiune de pensiune.“ Astfel, întreaga structură a casei a fost schimbată, faţadele, tâmplăria şi terasa exterioară fiind şi ele modificate.

„A fost un proces anevoios din care ne bucurăm că am ieşit cu bine şi foarte multumiţi de rezultat.“

Proiectul este aşezat chiar la marginea unei păduri de pini, foarte aproape de centrul oraşului şi în imediata vecinătate a drumului care merge în Poiana Braşov. La finalul tuturor lucrărilor au rezultat şase spaţii de cazare, două apartamente şi patru camere.

„În zona comună (living şi loc de luat masa) poţi savura micul dejun, poţi asculta muzică, poţi vedea filme, poţi mânca prăjituri făcute în casă şi poţi bea limonadă, poţi citi, te poţi uita pe geam sau poţi visa aiurea.“

Apropierea de natură este accentuată prin suprafeţele vitrate mari, dar şi prin infuzia de materiale naturale la interior.

„Ne-am dorit să creăm o vilă chic, un retreat special aproape de natură. Am dorit să creăm o casă-acasă pentru oaspeţii The Pines. Pădurea a fost de mare ajutor cu prezenţa ei aproape grandioasă. Ne-am dorit un loc sănătos, verde, plin de energie bună. Am lucrat cu lemn, metal, sticlă în linii simple, clare şi curate.“

Vila este foarte bine aşezată atât pentru căutătorii de senzaţii urbane, cât şi pentru cei cu un apetit sporit de adrenalină. Astfel în Braşov pot fi vizitate oraşul medieval cu Biserica Neagră, Piaţa Sfatului cu Casa Sfatului şi Muzeul Civilizaţiei Urbane sau strada Sforii.

„Bastionul Ţesătorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Turnul Negru, Strada După Ziduri merită şi ele vizitate. Pentru început, noi îţi recomandăm să te plimbi pe străzi vechi fără o ţintă anume, să te uiţi la casele frumoase, să bei un ceai cald la Tipografia sau Hof Cafe şi să te bucuri de oraş. Dacă eşti pasionat de schi, eşti doar la o privire distanţă de drumul care merge în Poiană.“ Mai departe, în Poiana Braşov sunt 12 pârtii cu grade diferite de dificultate. Mai lipseşte (momentan) doar zăpada. Dar nu pentru mult timp (sperăm noi).

„Dacă doreşti să te apuci de schi sau eşti începător îţi recomandăm pârtiile Bradul sau Stadion. Dacă eşti avansat poţi schia în Postăvarul pe Pârtia Lupului, Subteleferic sau Ruia. Cei mai avansaţi pot încerca Drumul Roşu“, ne mai recomandă cei de la The Pines Boutique Villa.

Cu o astfel de primire, casa de lângă pini este plină de oaspeţi mai tot timpul.

„Gradul de ocupare ne-a depăşit cu mult aşteptările. Adevărul este că noi nu am mai reuşit să prindem o cameră liberă la The Pines, să ne bucurăm şi noi de acest loc.“

Iar vestea bună este că investitorii care au plantat această poveste pe dealurile Braşovului deja au în plan un alt loc, în aceeaşi zonă, şi mai aproape de pădurea de conifere parfumate.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. ELVENIVA MIGNEA

    1° La o astfel de “promotie” adresa este mai mult decat necesara ;
    2° Orice pensiune ar trebui sa ofere si elemente de detenta; daca nu o sala de Gim cel putin o masa de ping-pong, un biliard, un Dart Board, etc. La fel si un loc de joaca pt copii. Astea’s f.importante intr’o zona unde intemperiile sunt frecvente si clientii sunt blocati in pensiune.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*