Stiri Brasov, Timp liber

Târgul de Crăciun, luat la puricat de Protecția Consumatorului. Produsele „dubioase” au fost retrase, însă în continuare se vând și mărfuri „tradiționale”, made in China

Comisarii de la Protecția Consumatorului au verificat astăzi cele 40 de căsuțe ale comercinaților de la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului, pentru a vedea dacă aceștia își desfășoară activitatea ca la carte sau mai au și mici scăpări. După cum a precizat Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, a fost vorba de o activitate de prevenție, însă, de zilele viitoare, cine nu se va conforma, va primi și amenzi, care nu sunt deloc mici.

„Am vrut să ne asigurăm că produsele care se vând în cadrul acestui Târg de Crăciun sunt în ordine, astfel încât cumpărătorii să nu aibă neplăceri. Am găsit și unele nereguli, iar produsele neconforme au fost retrase. Am avut situații în care produsele nu erau etichetate sau erau depozitate neconrespunzător. Am vrut să preîntâmpinăm astfel apariția unor probleme mai grave. De exemplu, în cazul unui comerciant care vinde vin fiert, plita cu oala erau puse în afara tonetei, pe tejghea și era riscul ca un copil să o atingă și să se ardă. Le-am făcut comercianților recomandările de rigoare, iar cei care nu se vor conforma, riscă amenzi”, a explicat Sorin Susanu.

Deși este vorba de un târg tradițional, în special în ceea ce privește obiectele de artizanat, deși s-a bătut monedă pe vânzare unor produse tradiționale originale, printre acestea se numără în continuare și produse cu „specific” chinezesc, astfel că autoritățile le recomandă brașovenilor să se uite cu atenție și la etichetele produselor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*