Opinii, Stiri Brasov

Furca lui Alghiuță: Maricica pesedista

Pe Maricica a prins-o Revoluţia la bucătărie. Când Ceauşescu striga disperat de la balconul Comitetului Central „linişte!”, împacheta sarmale. A doua zi, frământa cozonaci. Tocmai îşi pusese la culcare ţâncii, când tirurile militarilor au început să găurească balcoanele blocurilor turn din apropiere. Zgomotul infernal de afară şi plânsetele celor mici au enervat-o peste poate. Şi-a scos mâinile din cocă şi, pentru că tot stătea la parter, a ieşit în faţa scării şi a început să ţipe. „Linişte! Terminaţi odată, că dorm copiii! Nu vă e ruşine, în ajunul Crăciunului!”. Pentru un moment, deşi nimeni n-ar fi putut-o auzi, rafalele s-au oprit. Mulţumită, şi-a scuturat mâinile de făină şi a intrat bombănind înapoi în casă.

Numărul Maricicilor care urlă după linişte s-a mărit de atunci an de an. Faptul că majoritatea lor sunt membre sau simpatizante PSD este explicabil. Încă de la primele alegeri, zâmbitorul şi nemuritorul preşedinte Iliescu a avut ca slogan: „Un preşedinte pentru liniştea noastră”. Şi, de altfel, peste criminalele împuşcături ale revoluţiei s-a lăsat o linişte apăsătoare.

Deceniu după deceniu, partidul Maricicilor s-a umplut de hoţi. O evoluţie logică, dacă ne gândim că, în timp ce operează, orice borfaş îşi doreşte o tăcere deplină. Nici măcar SRI nu mai poate să-i asculte, oricâte tunuri ar da. Iar dacă cineva critică, protestează sau huiduie, trebuie redus la aceeaşi mult dorită tăcere.

Astăzi, pesediştii şi-au pus Maricicile la conducerea ţării. Acalmia din capetele lor este atât de apreciată la partid, încât una dintre ele a ajuns să conducă guvernul. Nici cele care n-au reuşit în politică, nu mai stau la cratiţă. Lumea s-a modernizat şi, bineînţeles, stau pe feisbuc.

Zilele acestea, de „Centenar”, naţionalismul fals al pesediştilor, surprins în filmuleţele puse pe internet, a stârnit o avalanşă de critici şi chiar de înjurături. Contrareacţia a venit imediat. Maricicile n-au mai prididit cu comentariile. Nu e frumos să-l huduim pe prefect, este antinaţional să protestezi într-o zi de sărbătoare, cei care nu tac sunt trădători şi multe altele asemenea. Mesajul a fost clar: „Linişte!”.

Inutil, doamnelor şi domnilor (n.r. unele Maricici sunt bărbaţi în toată firea). Nimeni nu bubuie mai tare ca voi.

 

Text și desen de Alexandru Ghiza

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. “Cainii latra caravana trece”…
    In loc sa faceti misto de pesedei, mai bine i-ati lua la intrebari pe cei de la USR sau din partidul lui Ciolos despre ce solutii pragmatice au pentru zonele sarace din Oltenia, Moldova (in special Vasluiul,de care mai mereu ardelenii ranjesc) ! Sa recunoastem deschis, alegerile se castiga in mediul rural si in orasele mici, unde primarii pesedeilor se mobilizeaza financiar si castiga nestingherit orice fel de alegeri… (referendumul ortodox nu se pune ca nu era vital pentru primari)
    Asa ca in locul campionatului de mistouri pe facebook( cine face mustati mai cool lui dracnea sau ce coc mai poarta veorica) mai bine sa va intrebati daca opozitia are vreo strategie… (liberalii nu se pun, ca tot un fel de pesedei sunt si ei)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*