Economic, Stiri Brasov

Curcanii Galli Gallo, crescuți și procesați de muncitori vietnamezi

Grupul de firme Galli Gallo din Codlea, specializat pe producția cărnii de curcan, a apelat la forță de muncă din Vietnam, după ce timp de mai multe luni de zile nu a reușit să găsească muncitori pe piața din România. Prima „tranșă” de uncitori din Vietnam a fost adusă anul trecut. „Noi am adus 60 de muncitori din Vietnam în noiembrie anul trecut, prin detașare. Din aceștia urmează să angajăm 45 de persoane. Ne-a fi fost mai ușor să fi rămas cu detașare, dar legea din România nu mai permite acest lucru”, ne-a declarat Răzvan Șandru, directorul grupului de firme.

Potrivit acestuia, producătorul brașovean de catne de curcan se pregătește să mai „importe” 30 de vietnamezi. „Ne este foarte greu să accesăm oameni de pe piața muncii din România, de aceea am apelat la muncitori străini. E drept că legislația în acest domeniu s-a schimbat și am putea să angajăm și pe salariul minim, dar nu văd pe cineva să vină la aceste venituri” a explicat Șandru.

Compania se așteaptă la afaceri în creștere anul acesta cu 15% față de anul trecut, iar pentru anul viitor se mizează pe o creștere a afacerilor de 10%. În prezent, 20% din producție este exportată în țările Uniunii Europene, în Marea Britanie și Republica Moldova.

Bravcod a cumpărat anul acesta producătorul de carne de curcan Galli Gallo, un business fondat de Cătălin Muntean, actualul primar al oraşului Coldea din judeţul Braşov, la un preţ de achiziţie de 20 milioane de euro,potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR) – administratorul judiciar al Galli Gallo alături de Cențu SPRL.

Galli Gallo a intrat în insolvenţă la propria cerere în 2013. Planul de reorganizare aprobat prevedea printre altele transferul de business către o altă companie, respectiv societăţii „viabile“ Bravcod, o companie parteneră a Galli Gallo, potrivit CITR.

Bravcod, o companie deţinută de Neculae Stinghe (93%) şi de Răzvan Şandru (7%), a încheiat anul 2017 cu afaceri de 134,7 milioane de lei (29,5 milioane de euro), un profit net de 532.943 de lei (117.000 de euro) şi un număr mediu de 382 de angajaţi, potrivit datelor publice. Compania are ca domeniu principal de activitate creşterea păsărilor.

Neculae Stinghe (61 de ani), de profesie inginer, a fost CEO al grupului belgian Carmeuse până în 2007, activând în industria varului. Acesta a înfiinţat  apoi firma STS Trading Braşov (unul dintre creditorii Galli Gallo), care oferă consultanţă în domeniul materialelor de construcţii.

Galli Gallo avea în 2017 o capacitate de creştere de 13.000 de tone de păsări vii pe an, produsele companiei regăsindu-se în 500 de magazine din România, producătorul având contracte cu majoritatea lanţurilor prezente în piaţă, respectiv Lidl, Kaufland, Carrefour, Penny, Billa, Cora, Auchan, Metro. În 2013, anul intrării în insolvenţă, Galli Gallo era cel mai mare crescător şi procesator de curcani de pe piaţa locală, cu afaceri de 34 milioane de euro, potrivit datelor publice.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

 1. Bine ca am aceasta informație , nu o sa mai consum niciodată carne de la acest producător.

 2. Antibiotic de gaina

  Salariul vietnamezilor?

 3. Suntem o echipa de vietnamezi la Bucuresti, oferim servicii de:
  – Recrutare forță de muncă (aducem muncitori din Vietnam) – de la A pana Z! 0% Comision!
  – Traduceri si interpret pentru limba vietnameză (romana – vietnameza – engleza);
  Atunci, dacă doriti să angajați muncitori din Vietnam, sau aveți nevoie orice informație despre Vietnam, despre muncitorii vietnamezi in România – nu ezitați să ne contactați. Emailul nostru: solutiavietnam @ gmail.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*