Stiri Brasov, Timp liber

Ce concerte și spectacole sunt organizate în aer liber cu ocazia „Brașov oraș din poveste”

Programul tradiționalului eveniment „Brașov oraș din poveste”, care vestește sărbătorile de iarnă la poalele Tâmpei, a fost definitivat, urmând să debuteze din dimineața zilei de 1 decembrie și să se încheie la cumpăna dintre ani.

Ziua de 1 Decembrie va începe cu un ceremonial militar și religios, ce se va desfășura pe B-dul Eroilor, începând cu ora 10.30, după care, de la 11.30, în memoria eroilor, la Monumentul Soldatului Necunoscut din Piața Unirii se vor depune coroane.

Începând cu ora 12.00, în Piața Sfatului, se va da startul la distracție pentru iubitorii muzicii populare. Invitați speciali sunt Gelu Voicu, Taraful Lăutarii din Teleorman și Cosmina Adam. De asemenea, recitaluri vor susține și cântpreții Şcolii populare de Artă „Tiberiu Brediceanu”, Ansamblul Măgura Codlei, Ansamblul Korona de dansuri germane, Ansamblul Buchet de dansuri tradiționale maghiare și             Ansamblul de dansuri greceşti Efthymos al Comunității Elene din Braşov.

De la ora 17.30 este programată aprinderea iluminatului de sărbătoare, iar apoi va veni rândul Antoniei și al trupei Direcția 5 să încânte atmosfera din Piața Sfatului.

Totodată, de la ora 19.30 va avea loc retragere cu torţe pe traseul: Piaţa Unirii – str. Mureşenilor -bd. Eroilor – sediu (Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Brașov), iar la 19.40 va fi un Foc de artificii, care se va trage pe de Dealul Cetăţii.

Spectacol transmis live în Piața Sfatului

Seara de 1 decembrie se va încheia de la ora 20.00, la Teatrul Sică Alexandrescu cu un spectacol de gală al isntituțiilor de cultură brașovene dedicat Centenarului Marii Uniri. Spectacolul îl va avea drept dirijori pe Ilarion Ionescu-Galați și Leonard Boga, în coregrafia Nerminei Damian. Prezintă actorii Anca Florea și Demis Muraru, cu participarea soliștilor Operei Brașov: Mădălina Bourceanu, Cristina Radu, Asineta Răducan, Liviu Iftene; soliștilor de balet: Nicoleta Sasu, Dorin Mirea; a soliștilor Filarmonicii Brașov: Florin Ionescu-Galați – vioară, Anton Niculescu – violoncel, dar și Corul și Baletul Operei Brașov. Spectacolul va fi transmis în direct și în Piața Sfatului.

Muzică populară și pop în seara de Revelion

Seara de 6 decembrie va fi dedicată colindelor și va începe de la ora 17.30 cu un concert al Grupului vocal acapella Vocelis, urmat de spectacole ale Corului Camerata Veselă, Grupului ANATOLY și Iannei Novac.

Pe 15 decembrie, de la ora 11.00, va ajunge și Moș Crăciun în Piața Sfatului. Cu această ocazie, Teatrului Arlechino va organiza un spectacol de teatru de păpuși.

Seria evenimentelor din cadrul „Brașov, oraș din poveste” se va încheia pe 31 decembrie cu tradiționalul spectacol de Revelion. Spectacolul va debuta de la ora 22.30 cu un concert de muzică populară susținut de Suzana și Daciana Vlad, după care pe scena din Piața Sfatului va urca cântărețul de muzică pop Ciro de Luca și trupa Phoenix.

În schimb, Târgul de Crăciun din Piața Sfatului, care va debuta tot pe 1 decembrie, va rămâne deschis până în data de 13 ianuarie 2019.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*