Imobiliare, Stiri Brasov

Germanii de la Kaufland au cumpărat o parte din fosta platformă IUS pentru 3,8 milioane de euro. Foștii proprietari cumpăraseră terenul cu 42 euro/mp și l-au vândut la un preț de șapte ori mai mare

Platforma industrială IUS Brașov, situate în apropierea Centrului Civic al orașului, va fi readusă la viață de germanii de la Kaufland care au plătit 17,733 milioane de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro) pentru un teren de 12.713 metri pătrați. terenul a fost dezmembrat din suprafața de 6,1 hectare care era deținut de austriecii de la Immofinanz, care intenționau să realizeze aici un strip mall, sub brandul Stop.Shop. Ideea a fost abandonată de austrieci care s-au plând că durează prea mult procedura de obținere a autorizașiei de construcție.

Practic, Kaufland a plătit aproape 1.395 de lei pe fiecare metro pătrat achiziționat de la austrieci, adică 300 de euro/mp.

Austriecii de la Immofinanz achiziționaseră în 2004 – 2005 platforma IUS pentru 2,6 milioane de euro, adică 42 de euro/mp, adică de 7 ori mai puțin decât au vândut..

În 2009, Immoeast (fosta denumire a Immofinanz) a preluat compania European Future Group, care deţinea, prin EFG Urban Achiziţii, terenul societăţii IUS SA de pe strada Hărmanului. Terenul fusese cumpărat cu aproximativ 2,6 milioane de euro în anii 2004 – 2005, moment în care cei de la IUS şi-au mutat fabrica la ieşirea din oraş. Austriecii planificau dezvoltarea unui proiect mixt cu o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, format din mall, hotel, centru de afaceri şi locuinţe, în urma unei investiţii anunţate de 240 de milioane de euro.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*