Stiri Brasov, Timp liber

O colecție unică, ce surprinde frumusețea femeii de odinioară, va fi prezentată la 100 de ani de RomânIE

Flori de ie va defila la Coresi Shopping Resort, pe 1 decembrie, în cadrul paradei centenare „Port cu BucurIE”. Vor fi prezentate 100 de costume populare din toate colțurile țării, colecția privată Flori de ie fiind unică în România.

Pe 1 decembrie 2018, începând cu ora 17.30, la Coresi Shopping Resort, Flori de ie va defila în paradă centenară „Port cu BucurIE”. Acest eveniment marchează centenarul Marii Uniri prin readucerea în contemporaneitate a costumului popular. Pe scenă vor defila 100 de modele purtând 100 de astfel de costume din toate regiunile istorice ale țării.

“Marcator de identitate, costumul popular reprezintă dovada vie că timpul poate fi conservat şi comprimat. Parada Port cu BucurIE este mai mult decât o paradă a costumului popular, este o punte între generaţii, o frântură din RomânIA Centenară!”, a spus fondatorul brandului Flori de ie, Cristina Chiriac.

Colecția ce va fi prezentată este unică în România și cuprinde peste 150 de costume tradiționale românești cu broderii deosebite, cusute cu fir de mătase, bumbac sau metalic, pe borangic, batist sau pânză de casă, cu mărgele sau cu paiete, o istorie de 100 de ani de tradiție.

Arta împletitului în păr și costume populare

Costumele prezentate și arta împletitului în păr vor reda frumusețea femeii de odinioară. “Din dorinţa de a ajunge mai aproape de noi pe drumul nostru în căutarea frumosului, am găsit curajul de a regăsi cultura autentic românească, de a ne recunoaşte identitatea şi a accepta valorile care ne definesc”, a susținut hairstylist-ul Christina Gramma.

Evenimentul este organizat de Coresi Shopping Resort în parteneriat cu Flori de ie, cu sprijinul Andreea Ghencea Make-up Artist și Bianca Gavrilă și susținut de către Schwarzkopf Profesional, Eternal Beauty și Fason Salon.

“Vă aşteptăm în prag de sărbătoare să celebrăm împreună mândrIA de a fi români cu multă energie şi vitalitate! Orice poveste frumoasă începe dintr-o joacă! Din 6 noiembrie, la Coresi Shopping Resort, în parteneriat cu Flori de ie, ţesem cel mai ambiţios proiect digital având drept cauză promovarea iei româneşti! Împreună cu iubitorii de autentic purtăm bucuria celei mai frumoase piese a costumului popular, departe în lume, prin joc, imaginaţie şi drag de tradiţie”, a susținut Diana Bjoza.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*