Imobiliare, Stiri Brasov

„Dumnezeu” Cămârzan, un nou faliment imobiliar de 4,2 milioane de euro. Printre țepuiți, un milionar american și un fost fotbalist al celor de la Dinamo Kiev

Lichidatorii companiei Signature Real Estate, ultima încercare imobiliară a antreprenorului Dan Cămârzan, autointitulat „Dumnezeu”, au solicitat falimentul companiei, acesta urmând să se judece luna viitoare. Creditorii companiei au solicitat plata a 19,39 milioane de lei (4,2 milioane de euro), cel mai important creditor fiind milionarul american de origine evreiască Avi Zikry, care a creditat compania cu 7,79 milioane de lei. Printre creditori se află și fostul fotbalist al celor de la Dinamo Kiev, FC Brașov și Rapid, Tiberiu Ghioane, care are de recuperate peste 275.000 de lei.

Anul trecut, Dan Cămârzan, anunța că a reușit să convingă cumpărătorii – aproximativ 90 – să aibă răbdare până la finele lui 2019, când urma să livreze proiectul integral. Totuși, potrivit acestora, nimeni nu a semnat acel acord, toți solicitând returnarea sumelor achitate.

Proiectul Signature era anunțat în urmă cu doi ani – o investiție de 14 milioane de euro în 300 de locuințe în două clădiri cu 14 și, respectiv, 7 etaje. Acestea ar fi trebuit livrate integral anul trecut, mai ales că se promitea că se va lucra cu o nouă tehnologie care va permite o construcție rapidă.

Unul dintre investitorii atrași în proiectul imobiliar este Avi Zikry, co-fondator al start-up-ului new-yorkez ClickandImprove.com, o platformă care permite americanilor să contracteze de acasă servicii de renovare ale caselor sau apartamentelor în care locuiesc.

Complexul urma să fie construit în locul pe care cu ani în urmă omul de afaceri Dan Cămârzan intenționa să ridice un proiect de birouri – Kronvest Business Park. Proiectul a fost însă abandonat odată cu venirea crizei. Cămârzan intenționa să investească 30 de milioane de euro în trei clădiri de birouri clasa A cu 8, 9 și 16 etaje. Cămârzan a mai intrat în faliment și cu unul din blocurile construite în complexul Tâmpa Gardens, mai bine de jumătate dintre apartamente fiind nelocuite și scoase la vânzare de mai bine de trei ani fără a-și găsi cumpărător.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Milionarul american, Avi Zikry, nu e tepuit ci tepuitor. A fost prezentat initial ca marele investitor al proiectului. Cum sa fie tepuit daca el e investitor? A fost mana in mana cu Efraim si Camarzan tot timpul asta. Si desi a fost prezentat ca marele investitor, in acte, au deghizat contractul lui ca fiind un imprumut pentru Signature, cand acesta era fara drept de indoiala un contract de asociere. Practic, in modul asta, Zikry a incercat sa participe doar la castiguri fara sa isi asume nici un risc, si acum are aceleasi pretentii ca si clientii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*